Comercianții de patine și schiuri "alunecă" spre vânzări record

539

Articole de la același autor

Deși sporturile de iarnă nu sunt specialitatea constănțenilor, începutul înzăpezit de an i-a determinat pe mulți să își regândească preferințele în materie de divertisment în aer liber.
Drept urmare, vânzările de patine, schiuri și sănii au crescut semnificativ în ultima perioadă, chiar și cu 500% în unele cazuri. O astfel de creștere nu înseamnă că s-au vândut sute de mii de sănii, ci doar că s-au vândut mai multe față de cele 2-3 bucăți care se vindeau în mod normal.
Ca prețuri, cele mai mici le au în prezent hypermarketurile, unde o sanie costă între 80 și 500 de lei. La patine, prețurile variază între 70 și 300 de lei. În cazul schiurilor, plaja de prețuri este extrem de variată, începând de la 250 – 300 lei și ajungând până la 1.000 lei, în cazul schiurilor "profesionale". Evident, pentru a schia este nevoie de un echipament complet, format din schiuri, bețe, clăpari și haine adecvate. Pentru cine prinde mai multe oferte speciale și nu ține neapărat să aibă cele mai bune produse, investiția poate ajunge la 1.000 – 1.500 lei.
Și snowboard-urile s-au vândut bine în ultimele două săptămâni, deși prețurile pornesc de la 350 – 400 lei.
Cu toate acestea, aparenta îmbunătățire a vremii a început să limiteze numărul locurilor în care constănțenii se pot simți ca la munte.
Reprezentanții magazinelor de profil mizează însă pe o posibilă revenire a zăpezii, care i-ar putea trimite pe localnici înapoi în magazine și apoi pe Valea… Portului.
Totuși, dacă orașul nu se transformă într-o pseudostațiune de munte, agențiile de turism au pregătit multe oferte de vacanțe de schi, în Franța, Austria sau Elveția, la prețuri care pornesc de la 350 – 450 euro/7 zile, cu skipass inclus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1146 secunde