Comisarul șef Cristian Radu vrea impozit forfetar

1362
Comisarul șef Cristian Radu vrea impozit forfetar - cristianradu-1315260936.jpg
Cristian Radu, comisarul șef al Gărzii Financiare - secția Constanța, este un susținător înfocat a introducerii impozitului forfetar în turism și alimentația publică. În sprijinul acestei soluții el aduce, printre altele, următorul argument:
"Foarte mulți operatori economici se aprovizionează cu bani gheață din hiper-market-uri, dar nu în calitate de persoane juridice. Cumpără ca persoane fizice. Iau cu bonuri fiscale mii de sticle de bere, baxuri întregi de băuturi alcoolice, de făină și mălai. Foarte puțini se aprovizionează cu facturi. Duceți-vă în parcările marilor magazine să-i vedeți cum încarcă dubițele. Iar dacă marfa este cumpărată fără factură, nu poate fi introdusă în gestiune și, atunci, este vândută fără acte. Acest fenomen este foarte greu de controlat.
Comerciantul are partea lui de dreptate. El este interesat să se aprovizioneze cât mai ieftin, să obțină profit. Dar multe dintre hiper-market-uri nu eliberează factură, pentru că lucrează numai cu persoane fizice și cu bonuri fiscale. Din acest motiv, el ajunge să încalce legea. Impozitul forfetar ar rezolva această problemă."
Un alt argument este că această formă de impozitare va conduce la reducerea contactelor dintre agenții economici și comisarii Gărzii Financiare. Astfel se va reduce și probabilitatea apariției actelor de corupție. "Comisarii trebuie să meargă în control doar la cei ce nu își achită obligațiile fiscale, pentru a constata ce se întâmplă" - afirmă Cristian Radu.
Taxarea inversă la exportul de fier vechi și cereale a pus capăt returnărilor ilegale de TVA în aceste afaceri. Și acest exemplu este în favoarea introducerii impozitului forfetar. El ne arată că evaziunea poate fi controlată, diminuată chiar prin modul în care sunt proiectate legea fiscală, impozitele și taxele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2724 secunde