Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, despre decizia instanței privind polița obligatorie

167
Reprezentanții Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) au ținut ieri să precizeze că decizia Curții de Apel București, prin care s-a dispus admiterea în parte a cererii de suspendare a executării Ordinului CSA nr. 15/2012 și a normelor privind forma și clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, reprezintă o primă fază procesuală și nu este o decizie irevocabilă.


Comisia precizează, de asemenea, că modificarea legislației secundare emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor vizează atingerea obiectivului principal stabilit de legiuitor, respectiv protecția fondului locativ din România împotriva riscurilor de cutremur, inundații și alunecări de teren.

"Prin măsurile adoptate, CSA a avut în vedere respectarea legislației în vigoare și aplicarea acesteia de către toate societățile de asigurare în mod unitar, pentru implementarea cu succes a proiectului inițiat și finanțat de Banca Mondială. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a avut în vedere acoperirea riscurilor de catastrofă la nivel național, fără a interzice încheierea asigurărilor facultative, în scopul protejării intereselor asiguraților, în situația în care unele produse de asigurări facultative similare existente în piață au condiții diferite de la o societate la alta, altele decât cele prevăzute în Legea nr.260/2008", au precizat reprezentanții CSA.

Aceștia recomandă proprietarilor de locuințe să verifice condițiile contractuale ale polițelor facultative. Dacă acestea sunt de tip proporțional sau prevăd franșize pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală (cutremur, inundații și alunecări de teren), atunci obligația de a-și asigura locuințele, conform prevederilor legii, nu este îndeplinită.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2508 secunde