Comunicatul de presă al conducerii companiei Coremar

255
2

Articole recomandate

Referitor la informatiile apărute în presă, în ultima perioadă, conducerea companiei de remorcaj maritim Coremar a transmis următorul comunicat:

"Pentru o corectă informare, vă aducem la cunostintă că multe dintre informatiile furnizate de conducerea Sindicatului Liber al Marinarilor din Coremar, și preluate de o parte a mass-media fără a fi verificate, deformează tendentios realitatea. Conducerea sindicatului încearcă să folosească atacurile din presă ca instrument de presiune asupra managerilor societătii și a majoritătii salariatilor.

Astfel,

1) Conducerea Coremar a avut întotdeauna disponibilitate de negociere și a fost cea care a lansat, încă din luna februarie 2013, invitatia la negocierea unui nou contract colectiv de muncă, pentru perioada 2013-2014, respectând astfel prevederile legale. În toată această perioadă au avut loc numeroase întâlniri de negociere conform graficului comun agreat, întâlniri al căror continut este consemnat în procese verbale;

2) Din păcate, încă de la început, conducerea sindicatului nu a vrut să negocieze nimic, solicitând doar păstrarea vechiului contract colectiv de muncă, expirat la data de 31 martie 2013, rămânând rigidă pe această pozitie, deși se stie că situatia financiară a societătii nu permite susținerea unei asemenea solicitări;

3) Chiar dacă economia românească traversează de 4 ani o perioadă grea, iar societatea Coremar, din păcate, a urmat acelasi trend, salariații Coremar beneficiază de:

- un venit mediu salarial mai mare cu peste 30% fată de salariul mediu pe economie;

- 31 de zile lucrătoare de concediu de odihnă plătite, pe an;

- alte beneficii, prime, adaosuri si ajutoare sociale.

4) La greva de avertisment au participat aproximativ 40 de persoane (se poate ușor observa din imaginile apărute la televiziuni) din numărul total de 230 de salariați ai Coremar și nu 300 de participanți, cum a comunicat conducerea sindicatului.

Compania respectă dreptul salariaților la formele de manifestare sindicală legale. Dialogul social trebuie să fie civilizat, fără forme extreme. Regretăm decizia angajatului nostru care a decis să folosească greva foamei ca mijloc de protest. Societatea nu a îngrădit nimănui dreptul de a face grevă și solicită conducerii sindicatului renuntarea de îndată la presiunile de intimidare asupra majoritătii salariatilor care doresc să își continue activitatea.

Totodată, neadevărurile comunicate de conducerea sindicatului constituie un atac la imaginea și credibilitatea societății. Conducerea Coremar își rezervă dreptul de a utiliza toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciilor suferite."

Comentează știrea

salariat
19 august 2013
greva

care:"alte beneficii, prime, adaosuri si ajutoare sociale" , poate prima care s-a dat anumitor angajatii cu plicul pe la remorchere ca alte prime nu sunt.Miza sunt cele 12 salarii compensatoare in caz de disponibilizare.

piri
19 august 2013
pt "salariat"

o miza de idioti hoti si puturosi. sau de nebuni

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3161 secunde