Concursuri corecte pe funcțiile publice

111
Concursuri corecte pe funcțiile publice - concursuricorecte2-1629988771.jpg

Articole de la același autor

Pe viitor, pentru a reduce la minim posibilitatea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice, subiectele vor fi extrase aleatoriu, cu ajutorul unei aplicații informatice. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este cel de-al treilea minister care se angajează să utilizeze aplicația dezvoltată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

„Reforma administrației publice este una dintre reformele esențiale pentru modernizarea României, pe care am inclus-o în Planul Național de Redresare și Reziliență. Unul din pașii către schimbarea radicală a modului de recrutare a funcționarilor publici este accesul pe merit în funcțiile publice, iar aplicația ANFP pune bazele acestui demers. Îl vom aplica deja pentru cele 21 de concursuri ce vor avea loc în septembrie”, a declarat Cristian Ghinea - ministrul investițiilor și proiectelor europene.

„Ne dorim concursuri pe bune, ceea ce începe cu eliminarea posibilității de fraudare. Ne dorim ca toate ministerele să utilizeze aplicația informatică pe care ANFP o pune la dispoziție și, în curând, acest instrument să devină obligatoriu. În continuare, așa cum este prevăzut în PNRR, vom lansa în 2022 proiectul pilot pentru trecerea la concursurile de tip EPSO”, a spus Liviu Mălureanu, președintele ANFP. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.309 secunde