Concurs Confederația Patronală din Industria României CONPIROM inaugurează filiala din Constanța

674
Confederația Patronală din Industria României CONPIROM inaugurează filiala din Constanța - 7129bb9da2b849d51c7efde6d28742eb.jpg

Articole de la același autor

Patronatul român este departe de fi forța de care instituțiile statului să țină seama. Lucrul acesta a devenit evident mai ales în condițiile actualei crize economice, când una au cerut organizațiile patronale la reuniunile Consiliului Economic și Social și altceva a decis guvernul. Cum ar putea să țină seama puterea politică de o forță insuficient de bine organizată, mult prea divizată și prea puțin cuprinzătoare?

La departamentul de dialog social al guvernului, sunt înregistrate 12 confederații patronale reprezentative, față de numai 5 confederații sindicale. Diferența de-monstrează că patronatul român este mult mai divizat decât mișcarea sindicală. Pe de altă parte, în afara organizațiilor patronale (asociații, federații și confederații) există o mulțime de firme mari, mijlocii, dar mai ales mici, care nu sunt reprezentate.
Procesul de structurare, de organizare a patronatului român este încă la început și, fără impulsul aderării la Uniunea Europeană, probabil că nu s-ar fi ajuns nici măcar la acest stadiu. Viitorul este al unui număr mai mic de instituții patronale, cu adevărat reprezentative și mult mai cuprinzătoare, dar mai ales profesionalizate, care să se facă auzite, dar mai ales ascultate de puterea executivă și legislativă.
Confederația Patronală din Industria României CONPIROM este una dintre organizațiile cele mai puternice. Reunește 15 federații, din care fac parte 40 de organizații patronale. Reprezintă peste 1.400 de societăți comerciale de toate mărimile, în care lucrează mai mult de un milion de angajați, adică aproape un sfert din totalul salariaților din România. Structurile ei acoperă circa 70% din industria românească, dar și din alte domenii, respectiv: metalurgie, industria materialelor de construcție, a celulozei și hârtiei, a sticlăriei și ceramicii fine, a mobilei, a vopselei, a electronicii, electrotehnicii și IT&C, a construcțiilor de mașini, domeniul forestier, Remat-uri și Comat-uri, ramura construcțiilor și altele.
CONPIROM este în continuă expansiune. Se străduiește să atragă în structurile sale unitățile economice, forțele patronale încă neorganizate și să aibă o cât mai largă reprezentare teritorială. În acest scop, la Constanța, va fi semnat actul de înființare a filialei pentru regiunea de sud-est. Sediul acesteia va fi la compania "Comat Constanța", iar conducerea va fi încredințată economistului Gheorghe Ciurea, vicepreședintele confederației CONPIROM și președinte al Organizației Patronale "Comat".
Ceremonia de deschidere a filialei va avea loc pe data de 25 iunie 2010, la hotelul "Central", din Mamaia, începând cu ora 13, în prezența președintelui CONPIROM, Vasile Turcu. La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții tuturor firmelor, în special din industrie, care doresc să se înscrie în confederație. Cu acest prilej, va fi marcată și împlinirea a 37 de ani de la nașterea companiei "Comat Constanța" (fosta BJATM).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5199 secunde