Cu Victor Ponta în frunte

Confederațiile sindicale n-au reușit să dea jos guvernul

309
Confederațiile sindicale n-au reușit să dea jos guvernul - 49060bcb95f624c7f9b312901b8cd456.jpg

Articole de la același autor

Mișcarea sindicală a înregistrat un nou eșec în războiul dus, timp de un an, împotriva guvernului. Cinci mari confederații - Cartel Alfa, Meridian, BNS, CNSRL - Frăția și CSDR - și-au unit forțele într-o acțiune fără precedent împotriva Puterii. N-au reușit nici să mobilizeze cei 80.000 de sindicaliști, așa cum au promis, nici să clintească fotoliile Cabinetului Boc.
Ieri, forțele de ordine din România au fost în alertă de gradul 1. În Capitală au fost mobilizați peste 5.000 de jandarmi și polițiști. Bucureștiul urma să fie scena unei mega-acțiuni de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale.
La ora 11, potrivit estimărilor Jandarmeriei, în Piața Victoriei se aflau 30.000 de oameni. Manifestanții au pornit în coloană spre Piața Constituției, în frunte cu Victor Ponta, Marian Vanghelie, Valeriu Zgonea și Liviu Dragnea, unde au așteptat votul la moțiunea de cenzură, care se discuta în acel moment în parlament.
Potrivit HotNews, la ora 13, președintele PSD a urcat pe scena din Piața Constituției și le-a spus sindicaliștilor: "Azi scăpăm de guvern, așa să dea Dumnezeu!".
Protestatarii au avertizat că dacă parlamentarii nu votează pentru căderea guvernului, nu vor mai putea ieși din Parlament. La ora 15, mai mulți dintre ei au încercat să dărâme gardurile de protecție amplasate de forțele de securitate.
Între timp, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, recunoștea în fața reporterilor că în piață sunt mai puțin de jumătate din efectivele mobilizate.
La ora 16,30, sindicaliștii au aruncat cu sticle, brichete și umbrele. Ei au reușit să îndepărteze o parte din gardurile de protecție, obligând jandarmii să intervină pentru a-i opri. Patru protestatari care au spart cordonul de jandarmi au fost imobilizați și urcați în dube.
Potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat, în timpul mitingului, 37 de protestatari au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, 10 dintre ei fiind duși la spital.
Protestul s-a încheiat brusc, după ce Bogdan Hossu a anunțat că moțiunea nu a trecut. El a făcut apel la toți angajații să întrerupă voluntar lucrul în fiecare zi de luni, până la întocmirea formalităților pentru greva generală, care va duce la demiterea guvernului.
Acțiunea de ieri a pus în evidență marile slăbiciuni ale mișcării sindicale. Pentru a nu știu câta oară s-a demonstrat că liderii săi nu sunt capabili să mobilizeze masele, că între suprastructura sindicală și bază s-a creat o mare ruptură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Octombrie 2010
Stire din Economie : Reparații navale fără docuri
Miercuri, 27 Octombrie 2010
Stire din Economie : Ne-au spart cu TVA și accize
Pagina a fost generata in 1.6131 secunde