Consiliul Concurenței a aprobat o nouă concentrare pe piața farmaceutică

211
Consiliul Concurenței a aprobat o nouă concentrare pe piața farmaceutică - onouaconcentrarepepiatafarmaceut-1572473722.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Help Net Farma SA a 33 de farmacii deținute de Tinos Farm SRL și Flora Farm SRL, respectiv de Proxi-Pharm SRL.


Help Net, membră a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, operând un lanț farmaceutic extins la nivelul țării. În România, Grupul Phoenix este prezent și pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA. Companiile Tinos Farm și Flora Farm își desfășoară activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, prin magazine specializate. Cele 16 farmacii, deținute Tinos Farm și Flora Farm și preluate de HelpNet, se află în municipiul București și în județul Ilfov .


Proxi-Pharm SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul a produselor farmaceutice, prin magazine specializate. Help Net a preluat de la Proxi Pharm cele 17 farmacii deținute în județul Constanța (12 în orașul Constanța, 2 la Techirghiol, una la Năvodari, una la Negru Vodă și una în Satul Movilița, Comuna Topraisar).


În urma evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenței a constatat că aceste tranzacții nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7483 secunde