Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor creanțe și bunuri ale Alpha Bank

145
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor creanțe și bunuri ale Alpha Bank - preluareaunorcreantesibunurialea-1533473234.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Deutsche Bank AG – Sucursala Londra, AnaCap Financial Europe SA SICAV-RAIF și APS Investments S à.r.l au preluat un portofoliu de creanțe și bunuri imobile deținut de Alpha Bank România SA și Alpha Bank AE – sucursala Londra.


Deutsche Bank AG - Sucursala Londra face parte din Grupul Deutsche Bank (DB), care oferă o gamă largă de produse și servicii din sectorul investițiilor, serviciilor bancare societare și de retail, precum și gestionarea de active și patrimoniu. În România, Grupul DB își desfășoară activitatea prin intermediul Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Repräsentanz Bukarest și DB Global Technology SRL.
AnaCap Financial Europe S.A. SICAV-RAIF a fost constituită în anul 2017 în vederea achiziționării unui număr de filiale directe și indirecte de la AnaCap Credit Opportunities II Limited și AnaCap Credit Opportunities III Limited (inclusiv participațiile acestora în mai multe portofolii de credite).


APS Investments S.à.r.l este o societate din Grupul APS, înființat în anul 2004 în Republica Cehă și Slovacia cu scopul de a presta servicii în legătură cu creditele neperformante (creanțe) achiziționate.


Portofoliul achiziționat este format din creanțe (împreună cu garanțiile atașate) și bunuri imobile.
Alpha Bank România oferă o gamă largă de servicii și produse atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice, cât și pentru sectorul IMM și corporate, printr-o rețea de unități situate în București și alte orașe mari din țară.


Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante. Decizia Consiliului Concurenței va fi publicată pe site-ul instituției după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 03 August 2018
Stire din Economie : Turismul e pe val
Pagina a fost generata in 1.1398 secunde