De la 1 aprilie

Constănțenii dau raportul la… lapte

383
Constănțenii dau raportul la… lapte - 21cd744d6da258e15082b91c574c158c.jpg
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Constanța primește, începând cu 1 aprilie, declarațiile anuale privind livrările, respectiv vânzările realizate de cumpărătorii care achiziționează lapte de la producători, precum și de producătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe.
Potrivit reprezentanților APIA, anul de cotă se încheie la 31 martie 2010 așa că, până la data de 16 mai, inclusiv, declarațiile anuale trebuie completate și depuse la centrele Agenției.
Producătorii deținători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declarația anuală pe baza datelor din caietul fermierului. "Precizăm că, în funcție de cantita-tea de cotă de vânzări directe deținută, caietul fermierului este de două tipuri: tip A, pentru producătorii care dețin cotă mai mare de 5.000 de kilograme și tip B, pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme. Este important de menționat că producătorul care deține cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declarația anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă", au subliniat reprezentanții APIA.
De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele jude-țene APIA declarația anuală privind cantitatea de lapte achiziționată în anul de cotă 2010/2011, termenul limită fiind tot 16 mai.
Producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declarația anuală privind cantitățile comercializate li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva națională. "Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deținători de cotă vor transmite împreună cu declarația anuală și o justificare scrisă, datată și semnată, asupra imposibilității transmiterii acestei declarații în termenul legal", au explicat reprezentanții APIA.
Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declarația anuală privind cantitățile achiziționate sunt calculate penalități pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 16 mai.
În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declarația anuală riscă să piardă dreptul de a achiziționa lapte de la deținătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 31 Martie 2011
Stire din Economie : Se scumpește curentul
Pagina a fost generata in 1.6602 secunde