Constănțenii pot cere subvenționarea accizei la motorină

461
Constănțenii  pot cere subvenționarea accizei la motorină - moto-1317848098.jpg
Până pe 31 octombrie constănțeni pot solicita ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în trimestrul III. Cererile se depun la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2011, de 1,20 lei/litru de motorină.

"Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei", au atras atenția reprezentanții APIA.

Beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei și pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani dacă, în urma controalelor, se dovedește că au beneficiat de un ajutor necuvenit (ajutor necuvenit reprezintă orice sumă care, în urma verificărilor efectuate de către APIA sau de către alte instituții abilitate, se constată că a fost acordată beneficiarilor care nu au respectat prevederile legale). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Economie : Debitele Dunării scad din nou
Pagina a fost generata in 2.8224 secunde