Constănțenii se îmbracă în rate

536
Constănțenii se îmbracă în rate - e95fe9e8fc04bbe00fd9cb7867058b21.jpg
Sistemul de vânzare în rate nu mai este folosit doar de magazinele de electronice și electrocasnice, ci și de comercianții din industria textilă și de încălțăminte. Astfel, de sărbători, pentru a nu cheltui mai mult, constănțenii au posibilitatea să cumpere haine în două - trei, până la opt - zece rate, fără dobândă.

Dacă intri în marile spații comerciale din Constanța, vei observa că aproape fiecare magazin cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte are un mic afiș cu ofertele de vânzare în rate.
Firmele din industria textilă și băncile s-au aliat în încercarea de a atrage constănțenii și au creat diferite linii de credit pentru consum. De asemenea, și reprezentanțele firmelor de lux au ales noua modalitate de vânzare de criză, pentru a permite și consumatorilor cu venituri medii spre mici să cumpere.
Astfel, la magazinul "Nike", poți plăti produsele în opt rate, cu "CardAvantaj" de la Credit Europe Bank. La "Cavaliere", poți beneficia de oferta de vânzare în trei până la cinci rate, în parteneriat atât cu Credit Europe Bank, cât și cu Garanti Bank. Și la "Columbia Sportswear", există posibilitatea să cumperi articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în șase rate. "Tot ce trebuie făcut este să mergeți la una din băncile noastre partenere și să faceți un card de credit. Veniți cu cardul, alegeți ce doriți să cumpărați, stabilim ratele și până la ce dată a lunii trebuie să plătiți suma respectivă. Puteți beneficia de ofertă indiferente de cât cheltuiți în magazin", au spus reprezentanții de vânzări din magazinele din City Park Mall.
Desigur, dacă dorești să îți reînnoiești garderoba de la reprezentanțele firmelor "Cavaliere", "Nike", sau "Columbia Sportswear", nu poți cheltui doar 100 - 200 lei. Doar o geacă de iarnă costă cel puțin 300 - 400 lei. Prețul unui costum bărbătesc poate depăși și pragul de 1.000 lei.
La Credit Europe Bank, condițiile de eliberare a unui card cu care poți plăti în rate nu sunt atât de restrictive, cel puțin la prima vedere. "Avem parteneriate cu majoritatea magazinelor din marile centre comerciale ale Constanței. Pentru a beneficia de CardAvantaj, trebuie să completați o cerere de emitere și adeverința de venit. De asemenea, trebuie să cereți fișa fiscală de la locul de muncă. Venitul minim net eligibil este de 1.000 lei. Limita minimă de credit este de 850 lei. Astfel, dacă cumpărați de 800 lei și optați pentru opt rate, plătiți 100 lei pe lună. În acest fel, nu riscați să cheltuiți toată suma odată", a declarat managerul unei agenții "Credit Europe Bank".
Taxa anuală de administrare a cardului este de 45 lei. Dobânda anuală efectivă pentru creditul obținut este de 28%. Nu există comisioane speciale, în cazul tranzacțiilor în numerar, plătibile într-un număr mic de rate (până la zece rate).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Economie : Criza taie cheful de cadouri al bancherilor
Pagina a fost generata in 1.5519 secunde