Constănțenii se pot califica în meseria de sudor electric

366
Constănțenii au posibilitatea, începând din luna august, să participe la un curs de calificare de sudor electric. Acesta are loc în perioada 6 august - 12 octombrie și este organizat de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța (PIMM), în cadrul unui proiect finanțat prin POSDRU. "Cursul de calificare «Sudor electric» corespunde cerințelor actuale de pe piața muncii, lectorii noștri au experiență în domeniu, aptitudini pedagogice și acordă atenția necesară fiecărui cursant în parte, iar tematica dezbătută la curs este în conformitate cu standardul de formare profesională", precizează reprezentanții PIMM Constanța.
Foarte important, și la acest curs, care se întinde pe o perioadă de zece săptămâni, se acceptă persoane cu ciclul gimnazial incomplet. Nici dosarul cu actele necesare înscrierii nu este unul foarte stufos. Constănțenii care doresc să se califice în această meserie trebuie să prezinte copii ale cărții de identitate, certificatului de naștere, certificatului de căsătorie (pentru cei care și-au schimbat numele), ultima diplomă de studii, dar și adeverința medicală și adeverința de la angajator. Așadar, candidatul trebuie ca la începerea acestui curs să fie angajat. Pot însă participa salariați din orice domeniu, care vor să obțină diplome pentru meserii cerute pe piața muncii în domeniul construcțiilor.
"La sfârșitul cursului există o perioadă de pregătire a cursanților pentru examenele de absolvire, urmată de examinarea propriu-zisă. Examenul va consta în două probe: cea teoretică - proba scrisă și cea practică. După examenele de absolvire participanții vor primi certificarea competențelor dobândite în baza certificatelor acordate de CNFPA, recunoscute de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației", mai precizează reprezentanții PIMM Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2435 secunde