Continuă proiectele de închidere și ecologizare a iazurilor de decantare din sectorul minier

122
Continuă proiectele de închidere și ecologizare a iazurilor de decantare din sectorul minier - continuaproiecteledeecologizarea-1654434337.jpg

Articole de la același autor

La propunerea Ministerului Economiei, Guvernul a aprobat modificarea HG nr. 181/2020 pentru aprobarea continuării finanțării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier, prin care se propune actualizarea unor termene, astfel încât să se evite blocajele.


„Era nevoie să aprobăm un act normativ care să ne permită continuarea proiectelor deja începute de închidere și ecologizare. Este vorba în principal de obiectivul minier de la Baia Sprie - Iaz Tăuții de Sus, județul Maramureș, dar și alte iazuri de decantare, unde, odată cu promovarea acestei hotărâri de guvern și după obținerea actelor de reglementare, lucrările de ecologizare vor putea începe în anul 2023, în funcție de finalizarea procedurilor de achiziție”, a explicat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Obiectivele la care face referire proiectul sunt: mina Certej - iaz V. Miresului și V. Mealu, județul Hunedoara; mina Teliuc - iazurile nr. 1, 2 și 3, județul Hunedoara; iazul Tăușani, județul Caraș Severin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde