Contractele pentru diferență transformă 1.000 dolari în 100.000 cu un singur click

843
Contractele pentru diferență transformă 1.000 dolari în 100.000 cu un singur click - 974dbe29ad50ff87a18cd870881e8370.jpg

Articole de la același autor

Imaginați-vă următorul scenariu – sunteți siguri că valoarea euro în raport cu dolarul va crește, ca urmare a vehiculării unor informații nefavorabile referitoare la piața muncii din America. Cursul actual Euro/Dolar este de 1,3765 și, dacă ați investi 200.000 euro, ați obține un profit de 5.500 – 6.000 dolari, când cursul de schimb sare de 1,4000.
Randamentul investiției este de numai 1,92%. Cu alte cuvinte, riscați o sumă foarte mare, pentru un profit mic.
Este posibil totuși să marcați același profit, cu o investiție de 200 de ori mai mică, folosind un CFD, contract pentru diferență, un instrument financiar derivat.
"CFD-urile oferă posibilitatea de speculare a modificărilor cursurilor de schimb valutar, a prețurilor mărfurilor și acțiunilor sau a indicilor bursieri, fără a achiziționa efectiv monede, mărfuri sau acțiuni", spune Cosmin Enache, reprezentant al casei de brokeraj X-Trade Brokers România.
Pentru a putea face tranzacții cu CFD-uri, investitorii trebuie să depoziteze o marjă inițială, în fapt o garanție pentru tranzacție, care variază între 1 și 15% din valoarea nominală a contractelor.
Diferența majoră este că nu trebuie achiziționate activele suport. Un contract cu valoare nominală de 100.000 dolari poate fi achiziționat cu 1.000 dolari, iar fluctuațiile cursului valutar vor produce aceleași schimbări în portofoliul investitorului ca și în cazul în care ar fi cumpărat efectiv 100.000 dolari.
"CFD-urile nu se comisionează și au o scadență de 365 zile. Prețul corect al unui astfel de contract se verifică ușor în piață, astfel încât investitorii pot observa dacă brokerii aplică taxe și comisioane prea mari. Este ușor să faci un profit substanțial, întrucât investești foarte puțin. În același timp însă, pierderile pot fi la fel de mari. Partea bună este că poți controla exact cât pierzi. Îți fixezi anumite limite sub care nu vrei să cobori. Dacă evoluția pieței este inversă față de ce ai estimat, tranzacția este anulată imediat", mai spune Cosmin Enache.
Speculațiile financiare câștigă teren pe piața autohtonă, tot mai mulți români încercând să se îmbogățească în fața calculatorului, din speculații financiare. În primul an de la intrarea pe piață, XTB a avut în jur de 4.000 de participanți la cursurile gratuite pe care le organizează și a ajuns la un volum lunar al tranzacțiilor de 640 milioane euro, din care 90% vizează piața valutară (FOREX).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4853 secunde