Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA vor să facă grevă generală pe 30 mai

173
1
Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA vor să facă grevă generală pe 30 mai - romatsacontroltrafic-1495727910.jpg

Articole recomandate

Angajații ROMATSA vor să facă grevă generală din 30 mai. Acțiunea lor ar putea paraliza traficul pe Aeroportul Otopeni chiar în minivacanța de 1 iunie. La 12 mai, controlorii de trafic aerian au organizat o grevă de avertisment și au cerut încheierea contractului colectiv de muncă ignorat de minister și conducerea instituției încă din 2015, potrivit Realitatea TV. 


Angajații ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariați ai regiei protestând față de managementul "profund defectuos" al Regiei și de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajații ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenția autorităților statului asupra situației regiei și a o salva de la faliment.

"Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenția și pentru a salva instituția ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităților statului care până astăzi au fost surde, deși am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSEI, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus", a adăugat Tudorache.

Acesta a subliniat că prin intermediul grevei de avertisment s-a dorit să se atragă atenția autorităților statului și a patronatului asupra problemelor grave cu care se confruntă salariații ROMATSA.


Comentează știrea

Ionel
26 mai 2017
Romatsa

Si eu am fost la Romatsa, acesti salariati au probleme mintale, vesnic se face greva!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Mai 2017
Stire din Economie : Leul rupe tot ce prinde
Marţi, 23 Mai 2017
Stire din Economie : Dolarul a cedat 2,85 bani
Pagina a fost generata in 1.5332 secunde