Cooperare româno-sud coreeană în domeniul industriei de apărare

238
Cooperare româno-sud coreeană în domeniul industriei de apărare - cooperareromanosudcoreeanaindome-1675778894.jpg
Compania Națională Romarm SA a încheiat un memorandum de cooperare industrială cu compania sud-coreeană Hanwha Aerospace, în vederea producției de muniție și a unor sisteme militare terestre, în România.

„Parteneriatul semnat cu Hanwha Aerospace este primul rezultat al vizitei de lucru pe care am desfășurat-o în Coreea de Sud, în decembrie anul trecut. Ministerul Economiei a alocat, în 2022, un buget record pentru retehnologizarea capacităților de producție națională, iar parteneriatele cu diferite companii internaționale se adaugă la dezvoltarea de noi capabilități pe teritoriul țării noastre. Situația regională necesită o atenție sporită, astfel că poziționarea industriei naționale de apărare ca sector strategic este vitală. România devine un pol de interes pentru marile companii producătoare de tehnică militară modernă, atât pentru Armata Română, cât și pentru partenerii noștri. Memorandumul semnat, astăzi, între Romarm și Hanwha Aerospace aduce o perspectivă reală pentru industria românească de apărare, care trebuie să performeze și să aducă plus valoare în economie de pe urma investițiilor și a transferului de tehnologie”, a declarat Florin Spătaru - ministrul economiei.

La rândul său, Jaeil Son - președintele și CEO al companiei Hanwha Aerospace a spus: „Astfel de proiecte sunt începutul prin care Hanwha Aerospace vrea să construiască parteneriate solide cu industria militară din România și să consolideze prezența noastră în țările UE și NATO. Avem oportunități reale de colaborare și aceste inițiative vor consolida securitatea în regiune”.

Hanwha Aerospace - filială a grupului Hanwha - este cea mai mare companie aerospațială și de apărare din Coreea de Sud. Având poziția de unic producător de motoare de aeronave din Coreea de Sud și de furnizor global de motoare avansate pentru aeronave militare și comerciale, Hanwha Aerospace este vârful de lance al proiectelor spațiale ale țării, cum ar fi KSLV-II. 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4232 secunde