Credite garantate de stat, cu dobândă subvenționată, pentru reabilitare termică a locuințelor

574
La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, guvernul a aprobat modificarea normelor metodologice de aplicare a OUG 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit, în scopul impulsionării lucrărilor și pentru reducerea consumului de energie a locuințelor.

Noile norme prevăd că asociațiile de proprietari pot solicita un credit garantat de stat și cu dobândă subvenționată, pentru reabilitare termică, dacă nu înregistrează mai mult de două rate scadente și neachitate la plata facturilor la utilități.

Lista lucrărilor de reabilitare termică eligibile pentru contractarea creditelor cu garanție guvernamentală și dobândă subvenționată, a fost completată cu lucrări de reparare, închidere a balcoanelor.

De asemenea, actul normativ vizează explicitarea modalității de încheiere a contravențiilor de fidejusiune, în cadrul instituțiilor bancare, de către proprietarii clădirilor de locuit unifamiliale la contractarea creditului pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică. Membrii asociațiilor de proprietari, care finanțează din venituri proprii cota-parte ce le revine din valoarea totală a cheltuielilor prevăzută în devizul general, nu încheie convenție de fidejusiune. Direcțiile generale ale finanțelor publice județene sunt mandatate să încheie aceste convenții în numele Ministerului Finanțelor Publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Economie : Băncile dau credit. Card de credit
Miercuri, 15 Decembrie 2010
Stire din Social : Băncile își bat joc de constănțeni
Marţi, 09 Noiembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Județul Constanța, ipotecat la bancă
Pagina a fost generata in 0.2741 secunde