Concurs Credite pentru fermierii care nu pot acoperi cofinanțarea unor proiecte europene

196
Credite pentru fermierii care nu pot acoperi cofinanțarea unor proiecte europene - crediteagricultori-1343214175.jpg

Articole de la același autor

Una din cauzele principale ale absorbției mai reduse în cazul fondurilor europene este accesul dificil la creditare, în special pentru cofinanțarea beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală, spun reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În acest sens MADR a făcut demersuri pentru obținerea unor condiții avantajoase de creditare pentru beneficiarii programului. Astfel, au început o serie de discuții cu băncile care și-au anunțat intenția de colaborare și implicare în proiect, au anunțat reprezentanții MADR.


"Prin acest demers MADR vrea să încurajeze creditarea pentru fermierii care nu dețin fonduri suficiente pentru cofinanțarea unui program european, stimulând astfel creșterea gradului de absorbției a fondurilor europene în domeniul agriculturii", au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii.


Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, și secretarul de stat Achim Irimescu, au avut deja discuții cu reprezentanții CEC Bank, aceștia venind cu un pachet de creditare avantajos pentru beneficiarii PNDR care sunt de acord cu virarea în contul deschis la CEC Bank a subvențiilor din fonduri naționale și/ sau din fonduri europene. Pentru astfel de credite, banca a decis reducerea dobânzii cu 1 p.p., la creditele acordate pentru realizarea proiectelor cu componenta din fonduri europene in cadrul PNDR și reducerea gradului minim de acoperire cu garanții cu aproximativ 15%, comparativ cu creditele standard acordate persoanelor juridice. În plus, avansul minim a fost redus la 10% din valoarea proiectului, pentru companiile start-up.


"După finalizarea discuțiilor și cu celelalte bănci, vor fi analizate ofertele înaintate de acestea, iar MADR va semna convenții de colaborare cu unitățile bancare cu cele mai avantajoase oferte de creditare pentru beneficiari", potrivit MADR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Iulie 2012
Stire din Economie : Leul încearcă să-și revină
Pagina a fost generata in 2.1961 secunde