Cresc prețurile în hotelurile de pe litoral

541
Cresc prețurile în hotelurile de pe litoral - 874b8b4b430d2a662258ad7d9fc2e5b6.jpg
S-a dat startul la scumpiri în hotelurile de pe litoral. Unele unități turistice au așteptat prima zi de vară pentru a anunța tarife mai mari cu 10% sau chiar 30%, după cum a reieșit din sondajul realizat ieri, în stațiunea Mamaia.
"De la 1 iunie, tarifele noastre sunt mai mari cu 10%" – a afirmat recepționera de serviciu de la hotelul Bulevard. "Până pe 31 mai, am avut cele mai mici tarife de pe litoral. Pe data de 1 iunie, le-am majorat cu 30%. Este vorba doar de prețurile la recepție. În schimb, la biletele achiziționate prin intermediul agențiilor de turism, tarifele sunt mai mici cu 20%. Chiar și în cazul în care clienții se adresează direct hotelului, se pot obține discounturi, în funcție de durata sejurului și de numărul de persoane" – a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Elvira Ciurea, șefa recepției hotelului Parc.
Alte hoteluri amână creșterea prețurilor până la jumătatea lunii. De la recepția hotelului Malibu ni s-a spus că: "Avem în vedere o creștere medie de 9%, a tarifelor de cazare, abia de la 12 iunie."
Există, însă, și hotelieri care nu mai au de ce să se gândească la scumpiri. "Mare parte din capacitatea de cazare a hotelurilor noastre – Dacia Sud, din Mamaia, Belona și Felix, din Eforie Nord – a fost contractată de timpuriu. Începând după 5 – 6 iunie, gradul de ocupare ajunge la 70%, iar în iulie, august și până aproape de sfârșitul lui septembrie, va fi de 100%" – a declarat directorul de marketing Dumitru Comșa.
În opinia sa, unii dintre patronii de hoteluri de pe litoral nu au personal specializat, care să promoveze o politică rațională de prețuri. "Sunt hoteluri care n-au făcut contracte și, acum, au anunțat prețuri de 400 – 500 de lei pe noapte. Sunt tarife exagerate, fără justificare în calitatea serviciilor oferite."
Valurile de scumpiri din hotelurile de pe litoral îi vor lovi doar pe turiștii care n-au achiziționat din timp un bilet. Programul rezervărilor timpurii își dovedește acum utilitatea. Grație lui, zeci de mii de români își vor petrece sejurul la mare, la prețuri chiar și cu 50% mai mici decât cele ce vor fi afișate la recepțiile unor hoteluri, în mijlocul verii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde