Cresc salariile docherilor și mecanizatorilor de la "Decirom"

454

Articole de la același autor

Administrația și Sindicatul "Decirom" au încheiat negocierea noului contract colectiv de muncă. 

"Am reușit să obținem tot ce se putea, ținând cont de contextul economiei mondiale și naționale, de dificultățile cu care se confruntă propria companie. Administrația a demonstrat maximă înțelegere față de greutățile salariaților. A recunoscut că oamenii au dat dovadă de devotament în activitatea de zi cu zi, că au răspuns la toate solicitările și a consimțit să-i stimuleze" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Silviu Stanciu, președintele Sindicatului "Decirom".

Conform contractului, angajații vor primi în plus 50 de lei la salariul de bază. Creșterea efectivă va fi de cel puțin 75 de lei, având în vedere că la salariul de bază se aplică mai multe sporuri. Pentru companie, această majorare reprezintă costuri suplimentare de 150 de lei cu fiecare angajat.

Sindicatul a mai obținut majorarea cu 7% a primei de vacanță și tot cu 7% a primelor anuale acordate angajaților, precum și creșterea la 15 lei pe zi a normei de hrană pentru condiții speciale de muncă, de care beneficiază circa 80% din cei 200 de angajați ai companiei.

"Trecem printr-o situație grea pentru Decirom, a cărei activitate depinde în mare măsură de evoluția piețelor din Siria și Egipt. După cum se cunoaște, acestea sunt grav afectate de evenimentele politice din aceste state. În acest context, administrația a reușit cu mari eforturi să diversifice activitatea companiei, să obțină noi contracte și să păstreze locurile de muncă. În ultima vreme chiar s-au făcut câteva angajări pe diferite posturi, în special de macaragiu" - a declarat Stanciu.

În perioada următoare, conducerea sindicatului va face demersurile necesare pentru soluționarea problemei locurilor de muncă speciale. "S-a ajuns la un blocaj - afirmă liderul de sindicat. Un număr de 3.000 - 4.000 de locuri de muncă din portul Constanța, în care se muncește efectiv în condiții speciale, sunt în pericol să fie scoase din această categorie. Vom lua legătura cu Organizația Patronală Operatorul Portuar pentru a găsi o soluție."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7492 secunde