Crescătorii de oi și capre pot cere bani începând cu 9 septembrie. Ajutorul nu poate depăși 6,5 euro/cap

87
Crescătorii de oi și capre pot cere bani începând cu 9 septembrie. Ajutorul nu poate depăși 6,5 euro/cap - ajutor-1377782060.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat astăzi proiectul de Hotărâre privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte și de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate.

Potrivit actului normativ, cuantumul ajutorului specific se calculează de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului alocat anual la efectivul de capete eligibile, fără a depăși 6,5 euro/cap.

Ajutorul reprezintă un sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă, care se acordă temporar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Plățile pentru ajutorul specific anual se efectuează până la data de 30 iunie a anului următor.

"Pentru a beneficia de ajutorul specific, solicitanții trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploatațiile deținute cu cod atribuit de la ANSVSA, al cărei model este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în perioada 9 septembrie - 4 octombrie a anului pentru care se face solicitarea, la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află exploatația înregistrată sau exploatația cu cel mai mare număr de animale", se arată în Hotărâre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3356 secunde