Crește numărul participanților la construirea oleoductului Constanța-Trieste

339
Gaz de France și Kazahstanul ar putea fi implicate în proiectul de construcție a oleoductului Constanța-Trieste, pentru transportarea țițeiului din zona Mării Caspice către Europa Centrală, după ce Guvernul României și-a arătat susținerea față de compania franceză.
"România susține implicarea GdF în construcția oleoductului, dar ne-ar interesa ca ei să își definească o politică față de proiect. Dacă oleoducutul ar aproviziona și Franța, șansele de realizare ar fi mult mai mari", a declarat, secretarul de stat în Ministerul Economiei și Finanțelor, Viorel Palașcă.
Potrivit lui Palașcă, România ar susține și participarea în proiect a Kazahstanului, țară care și-a anunțat deja disponibilitatea de a livra țiței în oleoduct, și va solicita și Azerbaidjanului o poziție clară privind implicarea în construcția conductei.
"Implicarea Kazahstanului poate viza două aspecte. În primul rând, faptul că ei vor să livreze petrol prin această conductă, apoi, România va susține chiar o participare a Kazah-stanului cu acțiuni sau cu fonduri, dacă ei vor dori și dacă sunt de acord și ceilalți parteneri implicați în PEOP. Poziția lor este, poate, determinantă pentru acest proiect", a mai adăugat secretarul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9261 secunde