Creștere explozivă a comenzilor noi obținute de industria navală chineză

110
Creștere explozivă a comenzilor noi obținute de industria navală chineză - crestereexplozivaacomenzilornoio-1629912316.jpg

Articole de la același autor

Industria navală din China a intrat într-o perioadă de creștere puternică, în anul 2021. Evoluția se datorează creșterii cererii de nave noi pe piața mondială și, totodată, orientării a tot mai multor companii de transport maritim spre achiziția de nave inteligente și „verzi”, arată publicația „China Daily”.

În prima jumătate a anului 2021, șantierele navale chineze au finalizat comenzi de nave cu o capacitate totală de 23,18 milioane tdw, atât pentru armatorii interni, cât și pentru cei străini. Totodată au primit comenzi noi pentru nave cu o capacitate totală de 28,39 milioane tdw, respectiv 43,6% din totalul comenzilor de pe piața mondială.

Pentru a doua jumătate a anului 2021 se prevede o creștere a comenzilor de nave noi la nivel mondial, care ar putea depăși 90 de milioane tdw.

Întrucât prețul oțelului a crescut cu 50% de la începutul anului, prețurile navelor s-au majorat cu 10%, fără ca acest lucru să se reflecte și într-o îmbunătățire substanțială a câștigurilor șantierelor navale.

În prezent, multe șantiere navale chineze au accelerat ritmul de dezvoltare al fabricării de nave inteligente, de ultimă generație, pentru a profita de oportunitățile oferite de piață. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2953 secunde