Creșterea economiei românești va fi de peste 1% în 2012, potrivit ministrului Muncii

173
Creșterea economiei românești va fi de peste 1% în 2012, potrivit ministrului Muncii - 08091216303904647-1344509896.jpg
Creșterea economiei românești va depăși 1% în acest an, a declarat, astăzi, ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Mariana Câmpeanu, după întâlnirea cu delegația Fondului Monetar Internațional, informează Agerpres.

Mariana Câmpeanu a arătat că nivelul prognozat pentru creșterea economică din 2012 va fi cunoscut după încheierea discuțiilor cu creditorii internaționali.

'Este un lucru pe care îl vom finaliza la sfârșitul discuțiilor, în orice caz va fi peste 1%', a afirmat ministrul Muncii.

Joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a avut o întrevedere cu delegația FMI, principalele teme abordate fiind politicile sociale și impactul lor social precum și schimbările legislative pentru piața muncii.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat, recent, că există date suficiente, inclusiv situația din agricultură, puternic afectată de secetă, care justifică o prognoză diminuată a creșterii economice.

Miercuri, ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, nu a dorit să facă referiri la revizuirea proiecției de creștere economică pentru anul 2012.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a revizuit în jos, la 0,8%, estimarea de creștere a economiei României în acest an.

Ținta de creștere economică convenită de autoritățile române și reprezentanții FMI pentru 2012 este de 1,5%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 August 2012
Stire din Economie : Dolarul mai câștigă teren
Pagina a fost generata in 2.2298 secunde