Cristina Chiriac (CONAF): „Avem nevoie de stagii de pregătire şi de parteneriate cu antreprenorii”

432
Cristina Chiriac (CONAF): „Avem nevoie de stagii de pregătire şi de parteneriate cu antreprenorii” - avemnevoie2-1621778892.jpg

Articole de la același autor

În România ar trebui să existe stagii de practică şi parteneriate cu antreprenorii, indiferent de forma de învăţământ pe care o urmăm, astfel încât, la finalul unui stagiu de practică să se poată dobândi nişte competenţe, a afirmat Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), la o masă rotundă despre redresarea socio-economică durabilă şi digitală.

„Un prim pas pe care am putea să îl facem, dacă vrem într-adevăr să vorbim de generaţii bine pregătite care să fie inserate în piaţa muncii imediat, ar trebui ca, indiferent de forma de învăţământ să existe acele stagii de practică şi acele parteneriate cu antreprenorii, astfel încât la finalul unui stagiu de practică, să poţi dobândi nişte competenţe. Mai mult, ceea ce ne lipseşte cu desăvârşire este identificarea vocaţiei pe care o are un copil sau un tânăr, un adolescent”, a mai spus Cristina Chiriac, ambasador al României în relaţia cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte învăţământul tehnic şi dual.

Potrivit datelor statistice, România se situează pe locul 52 din 140 în ceea ce priveşte clasamentul competitivităţii globale, statistică întocmită de Forumul Economic Mondial. Preşedinta CONAF atrage atenţia şi asupra nivelului de salarizare pe care îl au proaspeţii absolvenţi.

„Un al doilea factor, extrem de important, este să presupunem că ajungem să calificăm oamenii în funcţie de nevoile pe care piaţa muncii le are. Suntem capabili să generăm salarii competitive cu ţările membre UE, astfel încât să stopăm fenomenul de migraţie, foarte periculos din punctul meu de vedere, în Europa, şi nu numai?”, a adăugat Chiriac.

Pe parcursul a doi ani de dezbateri pe care le-a organizat în România cu peste 2.000 de antreprenori au fost trase nişte concluzii, printre care aceea că sistemul educaţional nu răspunde nevoilor pieţei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 15 Martie 2020
Stire din Social : CORONAVIRUS / Iată ce propune CONAF!
Pagina a fost generata in 0.4531 secunde