Criza economică pe scurt

469
Exporturile Coreei de Sud au scăzut cu 32,8%
Exporturile Coreei de Sud au suferit cea mai mare scădere în prima luna a anului 2009, în contextul unei presiuni crescute asupra băncii centrale de a reduce dobânda cheie.
Conform datelor Reuters, exporturile celei mai mari țări exportatoare de pe piața asiatică au scăzut cu 32,8%, față de aceeași perioadă a anului trecut.
De asemenea, Japonia, China și alte țări care se bazează pe export au suferit scăderi semnificative în ultimele luni. Industria electronică este cea mai afectată de criză, pe fondul unei reduceri severe a cererii de consum din SUA și Europa.

Republicanii americani cer mai puține cheltuieli
Senatul american dezbate în această săptămână pachetul de măsuri de stimulare a economiei, propus de noul președinte Barack Obama, în valoare de 819 miliarde de dolari.
Obama vrea ca planul său să fie implementat rapid pentru a crea și salva aproximativ patru milioane de locuri de muncă, dar republicanii insistă ca planul să aibă mai multe reduceri de taxe și mai puține cheltuieli.

Săptămână încărcată pentru băncile centrale europene
Reprezentanții Băncii Centrale Europene s-au întâlnit pentru a discuta o eventuale nouă reducere a dobânzii cheie. Spre deosebire de Rezerva Federală americană, care a redus dobânda la zero, Banca Centrală Europeană mai are "spațiu de manevră". Analiștii europeni sunt pesimiști însă și se așteaptă la o nouă reducere în martie.
De asemenea, Banca Angliei a programat o întâlnire și este foarte posibil să apeleze la o nouă reducere a dobânzii cheie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8323 secunde