Criza financiară nu afectează piața asigurărilor

455
Conform societăților de asigurări, în această perioadă nu s-a produs o scădere a cererii, ba mai mult, sectorul asigurărilor și-a continuat trendul ascendent, față de anul trecut când România a înregistrat o creștere reală a pieței de peste 10%.
Criza financiară nu afectează strategia de investiții și de dezvoltare ale societăților din domeniu. În cazul României, potențialul uriaș de creștere din asigurări și pensii private - dat de diferența de dezvoltare față de piețele vestice - funcționează și ca o plasă de siguranță împotriva crizei.
Cel mai elocvent exemplu îl constituie sectorul asigurărilor auto, care deține cea mai mare pondere din totalul contractelor de asigurare, aproximativ 60%. Paradoxal, deși vânzările de automobile au scăzut, societățile de asigurări au încheiat mai multe contracte atât pentru asigurarea obligatorie cât și pentru cea facultativă, față de anul trecut.
În 2007, regiunea sud - est, din care face parte și județul Constanța, a înregistrat un total de 180 milioane de euro, prime brute subscrise și o dinamică de 53%, iar asiguratorii așteaptă pentru 2008, depășirea acestor cifre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7255 secunde