Criza i-a învățat pe constănțeni arta negocierii

239

Articole de la același autor

După un an 2009 în care constructorii au făcut ajustări masive de prețuri pe piața imo-biliară, prima jumătate a anului 2010 a adus schimbări importante în evoluția acestui segment. Scăderile de prețuri nu s-au oprit, însă au încetinit, pe fondul stagnării nivelului de tranzacționare.
Prețurile au scăzut cu circa 5%, în primele patru luni din an, motivul principal fiind schimbarea comportamentului cumpărătorilor, potrivit spuselor lui Mihai Stan, directorul general al portalului imobiliar www.TopEstate.ro.
"Cei care cumpără sunt mult mai atenți la detalii și negociază masiv, fiind dispuși să amâne decizia de cumpărare dacă nivelul prețului nu îi satisface. În același timp, stagnarea tranzacțiilor se datorează și ofertelor de creditare mai permisive. În 2009, era aproape imposibil să iei un credit", spune Mihai Stan.
"Cumpărătorii sunt conștienți de faptul că ei fac regulile acum, într-o piață dominată de o cerere încă foarte scăzută. Prețurile de listă sunt negociate la sânge, unii cumpărători reușind să obțină reduceri de peste 10%", mai spune managerul TopEstate.ro.
Tendința de inversare a celui mai bun preț este evidentă în Constanța, oraș în care prețul mediu al unui apartament cu trei camere a ajuns, pe site-urile agențiilor, la circa 77.100 euro. În același timp, ofertele particularilor ajung la peste 93.000 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5485 secunde