Cu ce se ocupă noua structură din cadrul ANAF

1334
Cu ce se ocupă noua structură din cadrul ANAF - cuceseocupanouastructuraanaf-1450116808.jpg

Articole de la același autor

ANAF a prezentat un raport oficial care arată că recuperarea prejudiciilor este îngreunată în cea mai mare parte din cauze independente de ea. Astfel:
- instanțele comunică cu întârziere de până la 4 ani hotărârile penale rămase definitive; 
- sunt în curs formalitățile legale de partaj /ieșire din indiviziune forțată; 
- persoanele fizice de la care trebuie recuperat prejudiciul nu dețin bunuri sau venituri urmăribile sau pentru care s-a declarat starea de insolvabilitate; 
- neinstituirea de sechestre de către organele de cercetare penală în cursul urmării penale. 


În plus, ANAF are un grad extrem de mare de încărcare. Obiectul ei de activitate este colectarea și administrarea veniturilor datorate celor patru bugete ale statului, la care se adaugă o serie de sarcini suplimentare.


ANAF dă ca exemplu dosarul ICA, din care reiese că valorificarea bunurilor sechestrate este îngreunată din cauze ce țin de actualul cadru legislativ. 


În vederea remedierii propriilor deficiențe din activitatea de executare a hotărârilor judecătorești pronunțate de instanțele penale, începând cu 18 noiembrie 2015, a fost înființată Direcția executări silite cazuri speciale, care va fi operaționalizată efectiv de la 1 ianuarie 2016.


Principalul obiect de activitate îl constituie punerea în executare a hotărârilor judecătorești din dosarele cu cazuistică penală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Escrocherie în numele ANAF
Pagina a fost generata in 1.6964 secunde