Cum le răspunde CNAPMC operatorilor portuari

123
Cum le răspunde CNAPMC operatorilor portuari - cumleraspundecnapmc-1423576690.jpg

Articole de la același autor

În ediția de azi a ziarului "Cuget Liber", am publicat comunicatul Organizației Patronale "Operatorul Portuar" privind negocierea tarifelor de utilizare a domeniului public portuar. La solicitarea noastră, conducerea Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța ne-a transmis următorul punct de vedere, semnat de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu și directorul comercial George Gabriel Vișan.

"Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța

este o societate comercială pe acțiuni care își desfășoară activitatea pe bază de gestiune economică și autonomie financiară.

O parte importantă din costurile și cheltuielile suportate de CN "APM" SA Constanța în vederea menținerii standardelor de securitate și siguranță necesare desfășurării activităților din incinta portuară sunt recuperate din tariful de utilizare a domeniului portuar.

În pofida faptului că, din 2007, data ultimei actualizări, cheltuielile care sunt acoperite din acest tarif au înregistrat creșteri constante, valoarea tarifului nu s-a modificat.

Ținând cont de cele de mai sus, CN "Administrația Porturilor Maritime" SA a notificat în scris, în condițiile stipulate în contracte, operatorii economici în legătură cu actualizarea tarifului de utilizare a domeniului portuar.

Mai mult, reprezentanții acestor societăți au participat la două runde de discuții pe această temă cu conducerea CN "APM" SA. Până în prezent, dintre cele 34 societăți vizate de această măsură, doar 10 au contestat noua valoare a tarifului, dar negocierile sunt încă în desfășurare.

Prin măsurile întreprinse în această situație, Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța dă dovadă că este deschisă dialogului și identificării de soluții viabile.

Menționăm că, actualizarea tarifului de utilizare a domeniului portuar se va face treptat. Pe lângă nevoia de acoperire a costurilor, această măsură este dictată și de necesitatea menținerii unui climat concurențial echitabil în mediul economic portuar. În acest context, CN "APM" SA Constanța este nevoită să asigure aceleași condiții pentru noii chiriași, cât și pentru chiriașii tradiționali, astfel încât în porturile maritime românești să existe toate premisele unei concurențe sănătoase.

În concordanță cu HG 517/1998 privind înființarea CN "APM" SA, unul dintre principalele obiecte de activitate al companiei îl reprezintă și "punerea la dispoziție utilizatorilor, în mod nediscriminatoriu, a infrastructurilor portuare, a celorlalte bunuri proprietate publică a statului și a bunurilor proprietate a companiei". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Februarie 2015
Stire din Economie : Inspector antifraudă acuzat de DNA
Marţi, 10 Februarie 2015
Stire din Economie : Dolarul a mai câștigat 2 bani
Marţi, 10 Februarie 2015
Stire din Economie : Deficitul comercial a crescut în 2014
Marţi, 10 Februarie 2015
Stire din Economie : Un nou nivel record al exporturilor
Luni, 09 Februarie 2015
Stire din Economie : Pulsul pieței de capital
Pagina a fost generata in 1.1543 secunde