Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici

381
7
Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici - fondresponseunproiecthotelurisir-1400778221.jpg

Articole de la același autor

Acum câteva luni, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța se implica, alături de alți opt parteneri, din șase țări, într-un proiect care ar trebui să se traducă, într-un final, prin servicii mai bune în hotelurile și restaurantele mici de pe litoral.

Scopul principal al "Alianței Competențelor Responsabile pentru Managementul Sustenabil al Hotelurilor și Restaurantelor Mici" - RESPONSE - este acela "de a dezvolta noul profil profesional al managerului/proprietarului de hoteluri sau restaurante mici". Se caută însă soluții reale nu doar pentru o mai bună pregătire a managerilor de hoteluri și restaurante mici, ci și pentru a se ieși, asta în special în cazul României, din cercul vicios care s-a format din cauza slabei pregătiri a angajaților din domeniu.

Practica este absolut necesară

Se dorește, așadar, o cooperare mult mai strânsă între educație și piața muncii. Pentru ca un angajat să fie bine pregătit, nu este suficientă doar o diplomă. Este necesar ca angajatorii să fie mult mai deschiși și să le ofere absolvenților de cursuri de formare profesională șansa de a face practică. Nu mulți sunt însă deschiși la această idee.

"Experiența mea din ultimele două decenii îmi arată că, pe bună dreptate, angajatorii din hoteluri și restaurante sunt nemulțumiți de foarte mulți absolvenți, de nivelul lor de pregătire, de ceea ce știu să facă, dar pe de altă parte foarte puțini dintre acești angajatori sunt dispuși să ajute la îmbunătățirea situației existente, să aibă un dialog cu unitățile de formare, să spună cum ar trebui, cum ar vrea să fie pregătiți, și pe urmă să fie disponibili să-i primească să facă practică și să-i îndrume pe cei care absolvă. Aici este cheia", a precizat directorul CCINA.

Mai precis, concluziile care se vor trage după discuțiile cu managerii hotelurilor și restaurantelor mici vor ajunge la Comisia Europeană, la direcțiile de specialitate, pentru a fi analizate și a se da, dacă nu o reglementare comună, măcar niște îndrumări.

"Fiecare dintre partenerii din țările din proiect (n.r. - România, Bulgaria, Spania, Polonia, Franța, Italia și Germania) încearcă să analizeze în primă instanță cum stau lucrurile în privința competențelor, a curriculei, a standardelor profesionale pentru managerii de hoteluri și restaurante de mici dimensiuni. Ne întâlnim cu toții, vedem care sunt deosebirile de la o țară la alta, și încercăm să aducem ce e mai bun ca experiență în țările noastre, astfel încât să stabilim niște standarde ideale, sau mai bune decât cele existente, pe care să le punem apoi la dispoziția Comisiei Europene, a direcțiilor de specialitate, să analizeze, și fie se va da o reglementare comună, sau măcar niște îndrumări, niște orientări către țările membre, fie pe de altă parte, când vom finaliza lucrările din acest proiect, vom pune la dispoziția autorităților române pentru a reflecta asupra modificărilor pe care ar trebui să le aducă și curriculei și cadrului național de calificare, respectiv standardelor profesionale", a explicat Ion Dănuț Jugănaru.

Deja un chestionar a circulat la un număr semnificativ de oameni care lucrează pe aceste funcții, de manager de hotel, respectiv de restaurant mic. Același lucru s-a întâmplat în toate țările membre ale acestui proiect.

"Îi vom chema și pe alții să-și dea cu părerea la întâlnirile pe care le vom face, din domeniul restaurantelor și hotelurilor mici, din asociațiile patronale ale acestora, din alte instituții de formare profesională, pentru a observa care este abordarea fiecăruia dintre ei și să vedem dacă sunt unele lucruri care ne scapă, unele lucruri care ar trebui îmbunătățite pentru perioada următoare, cum să fie pregătiți, ce să învețe, ca informații, dar mai ales ca deprinderi - competențe practice", a mai precizat directorul general al CCINA. 

Comentează știrea

Suggested Internet site
30 mai 2014
Suggested Internet site

portable hookah pen Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Suggested Internet site http://www.coradvantage.org/e-liquid-calculator/homer-simpson-s-liquid-smoke-recipe.asp

More hints
30 mai 2014
More hints

rechargeable hookah pen Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online More hints http://morarkango.com/best-e-liquid/e-cigarette-safety-reviews-showcase-user-experience.asp

Internet Page
8 iunie 2014
Internet Page

liquid sandpaper Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Internet Page http://ronherrington.net/dekang-e-liquid-ingredients/e-cigarette-reviews-showcase-user-experience.asp

see
8 iunie 2014
see

are e-cigs safe Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online see http://lighthouserealtytn.com/hangsen-eliquid/are-hookah-pens-bad-for-you-e-cigs-7318.asp

Related Site
10 iunie 2014
Related Site

e-cigarette liquid Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Related Site http://gtmrealestate.com/hangsen-liquids/top-features-of-the-how-to-make-e-cig-juice-kit.asp

Click Webpage
10 iunie 2014
Click Webpage

e-cigarette safety Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Click Webpage http://cpboa.org/e-liquid-hangsen/searching-for-the-right-hangsen-liquid-kits.asp

please click the next web page
10 iunie 2014
please click the next web page

e cigarette wholesale Stiri Economie : Cum pot fi ajutați managerii de hoteluri și restaurante mici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online please click the next web page http://mustangislandrealestate.net/dekang-e-cigarette/finding-the-best-prices-on-the-ecigarette-and-ejuice.asp

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Mai 2014
Stire din Economie : Hoteluri pline de Rusalii
Vineri, 23 Mai 2014
Stire din Economie : Infotrip pe litoral
Pagina a fost generata in 0.9863 secunde