Cum să amenajezi livingul cu o canapea tip colțar

259
1
Cum să amenajezi livingul cu o canapea tip colțar - coltarextensibil-1628750224.jpg

Articole recomandate

Livingul este camera cea mai utilizată dintr-o locuință, de aceea este considerată de mulți vedeta sau sufletul căminului. Odinioară cameră de zi sau sufragerie, livingul capătă alte veleități, adaptate la stilul modern de viață, cu funcționalități noi și experiențe de design inedite. Și totuși, în ciuda acestor note contemporane, păstrează  savoarea și intimitatea căminului cald și primitor, în care te simți în sigurață, răsfățându-te sau odihnindu-te. De aceea amenajarea acestei încăperi suscită deseori interes deosebit și provoacă bătăi de cap proprietarilor. Informațiile te pot ajuta să te lămurești sau să te inspiri pentru a obține varianta ideală pentru tine.

În orice formă sau dimensiuni, este aproape imposibil să nu poți decora un living cu un colțar. Fie că este un model mai mic sau mai mare, dispusă în colț, pe mijlocul încăperii sau pe lateral, o canapea de tip coltar poate deveni inima căminului.

Canapeaua colțar ca mijloc de delimitare a spațiului

Dacă beneficiezi de un living open space, cea mai bună alegere poate fi o canapea colțar ce va avea rolul de a delimita spațiul de zi de zona de servire a mesei sau de zona de gătit. În funcție de forma camerei și dispunerea ferestrelor și a ușilor, canapeaua va deveni centrul de relaxare și odihnă, prin dispunerea cu spatele la zona bucătăriei și cu fața către zona de zi, unde este amplasată mobila ce încadrează televizorul. Poți alege un model de colțar cu spătar înalt, cu brațe ce îl încadrează, în variantă extensibilă sau fixă.

Pentru un living cu dimensiuni generoase, canapeaua colțar poate delimita zona de zi de o zonă de lucru, amenajată ca birou, pentru cazul în care lucrezi de acasă sau pentru activitățile desfășurate la computer. La fel de bine poate fi folosită și pentru a delimita o zonă destinată antrenamentelor fizice, un spațiu prevăzut cu aparate fitness. Ai la dispoziție modele moderne sau minimaliste, simple și elegante, care se potrivesc acestui gen de aranjament, în culori uni sau imprimeuri cu forme geometrice. Canapelele modulare, ce pot fi dispune în mai multe moduri, pot fi iar o opțiune potrivită acestor tipuri de spații.

Canapeaua colțar dispusă la perete

Dacă iubești ideea de colțar și ai un living de dimensiuni mai mici, există soluții pentru a-l transforma în vedeta camerei. Preferă un model de dimensiuni mai mici sau un model cu opțiuni de rabatare ce îți crează condiții perfecte de relaxare, alături de cei dragi. Pune canapeaua în valoare cu ajutorul unei cuverturi atractive și a unor pernuțe în culori vii sau contrastante. Armonizează tipul canapelei cu restul mobilei, păstrând un aer unitar, care să nu obosească privirea. Chiar dacă are dimensiuni mai mici și va fi amplasată lângă perete, canapeaua colțar oferă un spațiu generos de odihnă și poate fi încadrată de o mobilă tip bibliotecă, ce va folosi eficient spațiul de deasupra ei. Poziționeaz-o în așa fel încât să poți beneficia de lumină naturală.

Când livingul îți pune la dispoziție un colț liber, în care poți crea un spațiu de relaxare, canapele colțar sunt cea mai bună alegere. Preferabil extensibilă și cu spațiu de depozitare, canapeaua poate avea orice formă și o poți încadra de lampadare cu lumină caldă, ce vor spori atmosfera plăcută. În fața colțarului este potrivită o măsuță de cafea, de dimensiuni mici, care să completeze cadrul. Stilul canapelei trebuie să fie același cu al întregii încăperi, fie că este clasic, modern, vintage sau orice preferi. Culorile tapițeriei se armonizează cu zugrăveala, covorul și celelalte elemente de decor.

Canapeaua colțar poate deveni vedetă, în special dacă este amplasată în mijlocul livingului. Dacă ești fericitul posesor al unei camere de zi de dimensiuni mari, alege mobilier simplu de living, cu rafturi tip bibliotecă, spațiu pentru televizor, sertare și dulapuri pentru obiecte ce nu vrei să stea la vedere, ce vor fi dispuse de jur împrejur pe pereți, și o canapea de mijloc ce va deveni nucleul încăperii. Poți opta pentru canapele colțar de tip U, frumoase și cu spațiu mare de utilizare.

Comentează știrea

kids clothes
11 februarie 2022
kids clothes

Бебешки и детски дрехи, играчки, колички, кошари, обувки и козметика за деца Kidsito.com, комплекти за изписване, детски дрехи, дрехи за момиче, дрехи за ... Разгледайте нашите стилни детски дрехи. Открийте ежедневни ключови модели, детски обувки и аксесоари за бебета и деца в детски спортни екипи. Онлайн магазин за качествени детски и бебешки дрехи-внос от Турция и от български производители. Магазинът предлага ежедневни и официални детски дрехи за ...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7931 secunde