Cum se calculează noua taxă auto

962
3
Cum se calculează noua taxă auto - taxa-1324214298.jpg
Deputații au aprobat zilele trecute proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, inițiat de Ministerul Mediului și Pădurilor. Aceasta va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.

Actul normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferența de taxă plătită.

La art.5 se specifică faptul că organul fiscal competent calculează cuantumul taxei pe baza documentelor din care rezultă dovada dobândirii autovehiculului și elementele de calcul ale taxei, depuse de către contribuabilul care intenționează să efectueze înmatricularea sau prima înscriere.

Aici puteți citi textul integral al legii și afla cum vă puteți calcula taxa auto.

Categorii de autovehicule:

N1 - vehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri cu o masă maximă care nu depășește 3,5 tone;

N2 - vehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri având o masă maximă care depășește 3,5 tone, dar nu depășește 12 tone;

N3 - vehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri având o masă maximă ce depășește 12 tone;

M1 - vehicule concepute și construite pentru transportul de persoane, care au, în afara scaunului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune;

M2 - vehicule concepute și construite pentru transportul de persoane, care au, în afara scaunului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune și o masă maximă ce nu depășește cinci tone;

M3 - vehicule concepute și construite pentru transportul de persoane, care au, în afara scaunului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune și o masă maximă ce depășește cinci tone.

Comentează știrea

andrei
19 decembrie 2011
noua taxa

O sa ramaneti singuri in romania, nu o sa mai aveti cui lua taxe bulangiilor. Sa fii om politic trebuie sa fii un jeg de om fara scrupule , sa dai asemenea legi si sa lasi pe omul care are si el nevoie de putina masina sa se deplaseze pana la piata .sa-i impui o asemenea taxa. Ardivar focu sa va arda de ordinari, oricum desteapta-te romane si hai dupa ei sa le bagam in cur tevi de esapament .borbely sa ma pis pe tine si pe inteligenta ta de ordinar , dai cu biciu in romani ca v-ati vazut pusi de chior in varf. Putin va mai ramane sus

gogu
19 decembrie 2011
ne meritam soarta

asa ne trebuie! acceptam sa fim jupuiti de vii. taxe, taxe si impozite. sub pretextul crizei acceptam sa fim umiliti, inghitim toate povestile guvernantilor. criza este la romanul de rand in timp ce ei prospera. suntem un popor de lasi. onor grecilor, francezilor, italienilor, etc. noi de ce nu protestam? de ce nu iesim in strada sa ne cerem drepturile? de ce acceptam toate marsaviile? de ce? cand vad pe guvernanti ca-mi spun ca romania sta mai bine decat grecia, imi vine sa iau mitraliera sa trag in ei. cum ma pot eu compara cu un grec? eu am un salariu de 178 euro, iar salariul minim in grecia este de 650 eura, in situatia in care preturile sunt mai mari in romania. acceptam fara sa protestam, acceptam o noua taxa, acceptam ineptiile lor. mana pe bate si sa scapam de ei!

George
19 decembrie 2011
Taxe

Eu totusi cred ca toate taxele astea ar trebui incluse ijn pretul carburantilor, pentru ca nu m-i se pare corect sa le platesc daca eu nu folosesc masina, si o masina care nu se foloseste nu polueaza!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7968 secunde