Cum văd managerii următoarele două luni

203
Potrivit opiniilor exprimate în luna august de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada august - octombrie 2012 tendință de creștere moderată în sectorul de comerț și relativă stabilitate în industria prelucrătoare, construcții și servicii în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit estimărilor din luna august, în activitatea de construcții se va înregistra, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +3%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural -1%). Managerii estimează totuși o scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -7%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +13%).

În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere moderată a activității economice (sold conjunctural +11%) și a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale (sold conjunctural +15%). Și volumul total al vânzărilor de mărfuri va înregistra creștere (sold conjunctural +16%). Totuși, angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural -1%). De asemenea, Managerii societăților comerciale estimează că prețurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creșteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +28%).

În ceea ce privește cererea de servicii (cifra de afaceri), aceasta va cunoaște relativă stabilitate (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +9%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2905 secunde