Cum vrea sudul litoralului să "înflorească" de anul viitor

511
Cum vrea  sudul litoralului  să
La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Asociației Litoral - Delta Dunării și ai Asociației Patronale Mamaia precizau că tarifele pe litoral în sezonul 2013 nu vor crește, și asta pentru că hotelierii vor să-și păstreze turiștii, mult mai mulți anul acesta decât în 2011. Totuși, acele unități de cazare care își îmbunătățesc și își consolidează serviciile, cei care adaugă, de exemplu, o piscină ori vor oferi servicii all inclusive, este foarte probabil să vândă pe alocuri și pachete care ar putea înregistra o creștere de până spre 5%, sau chiar 10%, potrivit reprezentantului hotelierilor din Mamaia, tocmai pentru a-și amortiza, măcar într-o mică măsură, investițiile. 


Pe de altă parte, investitorii din sudul litoralului par să se fi gândit la o altă strategie. Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS), și Asociația Investitorilor în Stațiunea Turistică Venus au luat decizia ca în sezonul viitor turiștii să beneficieze de prețuri mai mici în sudul litoralului. Astfel, pentru capetele de sezon turiștii vor plăti 47 de euro pentru șase nopți de cazare, iar pentru vârful de sezon, 81 de euro pentru șase nopți de cazare. Opțional, turiștii vor putea alege să primească și trei mese pe zi (pe perioada întregului sejur) la prețul total de 54 de euro.
"Este important ca prețurile pe litoral să fie atractive și competitive cu ofertele din străinătate, dacă dorim să menținem litoralul ocupat sută la sută, ca și în acest an. Orice anunț despre creșteri de prețuri și orice intenție de a specula și de a profita nejustificat de interesul regăsit al turiștilor români pentru litoralul autohton va avea ca efect dezamăgirea românilor și părăsirea litoralului românesc. Dimpotrivă, turiștii români trebuie răsplătiți de hotelieri pentru faptul că au ales litoralul autohton, iar această răsplată și încurajare a lor de a reveni se operează prin prețuri scăzute și condiții mai bune", au precizat reprezentanții FPTS.

Așadar, turiștii sunt invitați să descopere Marea Neagră în România și în 2013, la prețuri mult mai bune. Dacă sumele de mai sus se vor regăsi în pachetele pregătite pentru sezonul următor o să vedem însă abia la anul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, pe litoral
Duminică, 09 Septembrie 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea duminică, pe litoral
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea duminică, pe litoral
Pagina a fost generata in 0.4278 secunde