Curs pentru personalul de pe nave LNG fluviale

198
Curs pentru personalul de pe nave LNG fluviale - curspentrupersonalulovidiucupsa-1427356911.jpg

Articole de la același autor

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV organizează, în perioada 1 - 3 aprilie 2015, la bordul Centrului de Informare și Instruire InfoDanube Galați, cursul de pregătire pentru personalul ambarcat pe nave fluviale transportoare de LNG, ca activitate în cadrul proiectului cu finanțare europeană LNG Masterplan pe axa Rin-Main-Dunăre, se arată într-un comunicat de presă.


Acest curs este al treilea dintr-o serie de patru organizate de către CERONAV pe durata implementării proiectului. În luna iulie anul trecut a avut loc cursul pilot LNG pentru personalul ambarcat la bordul navelor fluviale de bunkeraj, iar în decembrie a fost organizat cursul de pregătire pentru personalul de la bordul navelor fluviale propulsate cu LNG, ambele la CERONAV Constanța. Se preconizează ca în luna septembrie a anului curent să se susțină cursul LNG pentru personalul ce lucrează în terminalele de LNG pe ape interioare, curs ce se va organiza la Ruse, Bulgaria. 


"Cu acest curs, CERONAV completează seria de cursuri pilot din cadrul proiectului, care acoperă întreaga gamă de beneficiari din zona transportului fluvial ce implică gaz natural lichefiat, fie ca marfă ori combustibil. Activitățile premergătoare organizării acestor cursuri au inclus elaborarea de chestionare privind necesitățile de pregătire ale personalului specific, centralizarea răspunsurilor și elaborarea în consecință a pachetelor de curs care au inclus programele analitice și materialele de lecții" - a afirmat Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV.


Proiectul, coordonat de ProDanube International, este cofinanțat prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network), are o durată de 36 de luni și un buget total de 80.520.000 euro, 33 dintre parteneri primind finanțarea de 50% de la Comisia Europeană. Bugetul CERONAV este de 190.400 euro (cca. 837.760 RON), 50% reprezentând contribuție proprie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5699 secunde