"Cutiile de chibrit" au dispărut de pe piața imobiliară din Constanța

888
Să locuiești într-un apartament de doar 30 - 32 de metri pătrați, cu două camere nedecomandate, ori chiar și semidecomandate, nu este neapărat o mare fericire și realizare. Totuși, nici măcar acest tip de locuințe, care sunt și destul de ieftine în comparație cu restul ofertei de pe piață, nu se mai găsește chiar la tot pasul și în număr așa de mare ca în urmă cu câteva luni bune. Oferta este la această oră atât de mică nu pentru că ar fi ridicat proprietarii prețul, ci pentru că marea majoritate a celor scoase pe piață s-au vândut, în ciuda lipsurilor și a inconvenientelor. Agenții imobiliari spun că mulți constănțeni au făcut până la urmă compromisul acesta, de a cumpăra o locuință destul de înghesuită, semidecomandată sau chiar nedecomandată, mai mult din disperare. Au vrut cu orice chip să-și cumpere o casă a lor, să reușească astfel să scape de chirie sau de locuitul cu alți membri ai familiei.

De asemenea, oferta scăzută este cauzată și de faptul că pentru foarte multe dintre aceste apartamente se preferă închirierea. Chiriașii sunt dispuși să accepte și condiții nu tocmai strălucite, atât timp cât și suma datorată proprietarului nu este una prea mare. Studenții sunt în acest caz clienții perfecți, dar și cuplurile tinere, la început de drum.

Agenții imobiliari spun că varianta apartamentului cu două camere nedecomandate, fie el și mic, este singura șansă pentru cei care nu-și pot permite un apartament decomandat, dar care vor totuși ceva mai mult confort decât poate oferi o garsonieră, fie ea chiar și de 30 de metri pătrați.

Groapa rămâne în continuare zona cu cele mai multe oferte pe piață de apartamente sub 30.000 de euro. Majoritatea, bineînțeles nedecomandate, au însă undeva la 30 - 32 de metri pătrați.

Totuși, sunt și apartamente ceva mai "bune". În Tomis III, aproape de City Park, cu 30.000 de euro poate fi cumpărat un apartament de 42 de metri pătrați, semidecomandat, cu vedere bi-laterală. Singurul inconvenient ar putea fi faptul că se află la ultimul etaj.

Și în KM 4-5, ori Poarta 6 găsim la această oră apartamente sub 30.000 de euro. În primul caz, vorbim despre un apartament cu două camere semidecomandate de 40 de metri pătrați. În Poarta 6 găsim, de asemenea, poate una dintre cele mai bune oferte, cu plusurile și minusurile de rigoare: două camere decomandate, la mansardă însă, de 56 de metri pătrați, poate fi cumpărat cu 27.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Iulie 2012
Stire din Economie : Nou minim istoric pentru leu
Pagina a fost generata in 1.5102 secunde