De ce a scos MFP de pe site proiectul privind impozitele și taxele

213
1
De ce a scos MFP de pe site proiectul privind impozitele și taxele - ministerulfinantelorpublice3-1349352883.jpg
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a retras de pe site proiectul de hotărâre de guvern privind indexarea impozitelor și taxelor locale cu 16,05% - rata inflației pentru perioada 2010 - 2012, pe motiv că lucrează la actualizarea acestuia.

"Având însă în vedere că prognoza actuală privind rata medie a inflației pentru anul 2012, care trebuie folosită la stabilirea indicelui de indexare, este în prezent mai mică decât cea luată în calcul la cuantificarea impactului fiscal de la momentul analizei preliminare, este necesară revizuirea analizei de impact și rediscutarea sa cu instituțiile financiare internaționale cu ocazia următoarelor consultări. În acest context, având în vedere prevederile legale racordate la cele europene și faptul că guvernările anterioare nu și-au respectat obligațiile asumate, în prezent Ministerul Finanțelor Publice procedează la actualizarea proiectului de Hotărâre de Guvern precum și la asigurarea respectării cerințelor legale de dialog social și dezbatere publică", așa explică reprezentanții MFP.

Potrivit acestora, proiectul hotărârii de Guvern aflat în discuție, care se referă la actualizarea nivelurilor impozitelor și taxelor locale ținând cont de evoluția ratei medii a inflației pentru anii 2010 - 2012 (inflație efectivă în 2010 și 2011 și inflație prognozată în 2012) a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor Publice la începutul lunii martie 2012, publicat pe site-ul MFP pe 22 martie 2012, și înregistrat la Secretariatul General al Guvernului în luna aprilie în vederea discutării și aprobării de către Guvernul respectiv. "Deși art.292 alin.2 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal prevede ca această Hotărâre să fie aprobată până la data de 30 aprilie, Guvernul de la acea dată nu a finalizat procedura până la data limită", au mai explicat reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Comentează știrea

finante
4 octombrie 2012
aiurea !

E chestie electorala ! Pai daca astia o tin ca se maresc impozitele, inseamna ca vor pierde votantii. O sa o promulge imediat dupa alegeri. Astia ne cred chiar alienati ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4416 secunde