De colecție! Moneda din aur de 10 ducați Mihai Viteazul

323
De colecție! Moneda din aur de 10 ducați Mihai Viteazul - decolectie-1545918960.jpg
Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic, săptămâna aceasta, o monedă din aur cu tema Istoria aurului - moneda din aur de 10 ducați Mihai Viteazul.

Conform unui comunicat al băncii, aversul monedei redă o reprezentare ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, inscripția în arc de cerc "ROMÂNIA", valoarea nominală "10 lei", stema României și anul de emisiune 2018.

Reversul monedei are, în partea centrală, chipul lui Mihai Viteazul așa cum este prezentat pe aversul monedei de 10 ducați Mihai Viteazul, în partea de jos, reproducerea reversului monedei, iar în arc de cerc inscripția "ISTORIA AURULUI - MONEDA DE 10 DUCAȚI MIHAI VITEAZUL".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 500 monede din aur.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 385,00 lei.

Monedele din aur cu tema Istoria aurului - moneda din aur de 10 ducați Mihai Viteazul au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6716 secunde