Debitele Dunării scad din nou

517
Debitele Dunării scad din nou - dunarea-1317910078.jpg
Debitele Dunării vor fi în scădere în următoarele zile. Administrația Națională "Apele Române" și compania Hidroelectrica monitorizează situația lacurilor de acumulare și susține că s-au asigurat rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp.
Astăzi, debitul Dunării la intrarea în țară, în secțiunea Baziaș, era de 2400 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii octombrie (3850 mc/s).
Debitele Dunării, la intrarea în țară, vor înregistra în continuare o tendință de scădere și vor ajunge sâmbătă, 8 octombrie, la o valoare de 2250 mc/s, debit care reprezintă aproape 60 la sută din debitul mediu normal al lunii octombrie, informează Administrația Națională "Apele Române".
Administrația Națională "Apele Române" monitorizează zilnic situația lacurilor de acumulare, conform Regulamentului de exploatare, realizat împreună cu SC Hidroelectrica. Datorită măsurilor de exploatare convenite, atât la nivelul AN Apele Române, cât și la nivelul SC Hidroelectrica SA, nivelurile în lacuri sunt menținute constante, în vederea asigurării unei rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp.
În acest moment, la nivelul tuturor bazinelor hidrografice, nu se pune problema aplicării de restricții la folosințele de apă, întrucât pe niciun sector de râu nu a fost atins pragul de avertizare. În conformitate cu prognozele hidrologice, în perioada imediat următoare, nu sunt estimate restricții pentru sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat, informează Mediafax.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6238 secunde