DECIZIE BOMBĂ PENTRU ROMÂNII CU ASIGURĂRI LA EUROINS! Ce vor face pe viitor cei afectaţi

1518
DECIZIE BOMBĂ PENTRU ROMÂNII CU ASIGURĂRI LA EUROINS! Ce vor face pe viitor cei afectaţi - euroinsasigurari-1-1679044234.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționare a Euroins, cel mai mare asigurător din piața polițelor RCA.

Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului, scrie europafm.ro


Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

„La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție”, a transmis ASF printr-un comunicat.


INFORMAŢIE IMPORTANTĂ PENTRU CLIENŢII EUROINS


Cei care au asigurare la Euroins trebuie să știe că pentru un moment nu li se întâmplă nimic. Asigurarea lor rămâne valabilă până la data expirării. Problema apare la cei care vor fi loviți de șoferi care au polițe RCA la Euroins.

Următorii pași: Fondul de Garantare urmează să preia activitatea Euroins. Apoi ASF trebuie să ceară în instanță decizia de insolvență, iar ulterior de faliment. Apoi se pot depune cererile de plată. Plățile se vor face abia la 60 de zile după ce decizia va fi publicată în monitorul oficial. „Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte”, spunea miercuri premierul Nicolae Ciucă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9321 secunde