Decizii majore luate de miniștrii de Finanțe ai UE

165
Decizii majore  luate de miniștrii  de Finanțe ai UE - deciziimajore-1538582865.jpg

Articole de la același autor

În cadrul reuniunii ECOFIN, miniștrii de Finanțe din cadrul UE au convenit asupra unor noi reguli pentru îmbunătățirea funcționarii sistemului actual de TVA, până la implementarea reformei generale a TVA. Miniștrii au adoptat, de asemenea, o nouă măsură care să permită țărilor UE să-și alinieze cotele TVA la publicațiile electronice. Decizia asigură un tratament fiscal egal pentru produsele digitale și pe hârtie - ceea ce este un semnal important pentru dezvoltarea pieței unice digitale și, în general, pentru o mentalitate digitală.

De asemenea, miniștrii au adoptat reguli pentru a face schimb de informații și pentru a intensifica cooperarea în materie de fraudă în materie de TVA, între autoritățile fiscale naționale și autoritățile de aplicare a legii. Fără acest schimb de informații, lupta împotriva fraudei transfrontaliere în materie de TVA nu poate fi eficientă.

În sfârșit, miniștrii au adoptat în mod oficial reguli consolidate pentru a controla fluxurile de numerar ilicite în și din UE, o măsură importantă de combatere a finanțării terorismului. Astfel se înăsprește controlul numerarului asupra persoanelor care intră sau ies din UE cu 10.000 € sau mai mult în numerar. Autoritățile vor fi împuternicite să acționeze asupra unor sume mai mici decât pragul de 10.000 € în cazul în care există suspiciuni de activitate criminală. Controalele vamale vor fi, de asemenea, extinse la numerarul trimis, de exemplu, în colete poștale și la mărfuri prețioase, cum ar fi aurul.

Obiectivul comun este ca țările UE să convină asupra unei reforme mult mai ample de reducere a fraudei în domeniul TVA în sistemul UE, așa cum a propus în 2017. Costul acestei fraude este estimat în fiecare an la aproximativ 150 miliarde euro din veniturile din TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.312 secunde