Declararea veniturilor de către nerezidenți

95
Declararea veniturilor de către nerezidenți - declaratievenit-1393357435.jpg

Articole de la același autor

Termenul limită pentru depunerea "Declarației informative privind impozitul reținut și plătit pentru veniturile cu regim de reținere la sursă/ venituri scutite pe beneficiari de venit nerezidenți" este 28 februarie 2014. Modelul declarației și instrucțiunile de completare se pot descărca de pe site-ul ANAF (www.anaf.ro, secțiunea asistență contribuabili - formulare și programe utile - toate formularele cu explicații, categoria formulare fiscale fără număr). 
Forte important: la punctul B, din formular "codul de identificare fiscală atribuit de autoritatea din România", plătitorul de venit trebuie să completeze codul de identificare fiscală al nerezidentului, atribuit de autoritatea din România, atunci când nerezidentul are atribuit un astfel de cod, sau datele de identificare ale beneficiarului de venit, atunci când nu a fost atribuit un astfel de cod.
Plătitorii de venit cu regim de reținere la sursă a impozitelor pot solicita organului fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul lor fiscal atribuirea codului de identificare fiscală pentru contribuabilii nerezidenți, definiți potrivit Codului Fiscal, care realizează venituri supuse regulilor de impunere la sursă.
Codul de identificare fiscală se atribuie de către organul fiscal la solicitarea plătitorului de venit pentru:
- persoanele fizice nerezidente care nu dețin C.N.P.;
- contribuabilii nerezidenți, persoane juridice care realizează venituri supuse regulilor de impunere la sursă, iar impozitul este final.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Economie : Țigările mentolate, interzise
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Economie : Dolarul american bate pasul pe loc
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Economie : Euro, rămâne și astăzi peste 4,5 lei
Pagina a fost generata in 1.5134 secunde