Depunerea dosarului de finanțare în ultima zi a sesiunii - risc major de nefinanțare

231
Concluziile unei analize interne a Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) au relevat că volumul cererilor de finanțare depuse în ultima zi a sesiunilor de primire a proiectelor este mult mai mare față de volumul cererilor depuse în celelalte zile din perioada de desfășurare a sesiunii. Cei mai dezavantajați sunt solicitanții, aceștia riscând să piardă finanțarea europeană nerambursabilă, au anunțat reprezentanții APDRP.

Conform procedurilor de lucru ale APDRP, un beneficiar al cărui proiect este evaluat ca neconform poate reveni cu dosarul refăcut în cadrul aceleiași sesiuni de primire a proiectelor. Trebuie avut în vedere că o cerere de finanțare poate fi declarată neconformă și redepusă de maximum două ori în cadrul aceleiași licitații de proiecte.

Pentru a elimina riscul ca cererea de finanțare să nu poată fi depusă, sau, după caz, redepusă, APDRP sfătuiește solicitanții să evite depunerea acestora în ultima zi a sesiunii. În această situație, redepunerea dosarului, după corectarea unor documente sau altor erori de fond, imputabile solicitantului, nu mai este posibilă pentru sesiunea în curs.

Astfel, numărul mare de dosare depuse în ultima zi duce la întârzieri inevitabile produse de întârzierea efectuării conformității dosarelor de finanțare de către personalul APDRP, cu consecințe evidente asupra termenelor de emitere a rapoartelor de selecție, au mai precizat reprezentanții APDRP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1272 secunde