Dialog social pentru un mediu de afaceri predictibil și prietenos

195
Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, împreună cu Academia de Advocacy și Universitatea Ovidius au organizat ieri conferința cu tema "Ce șanse reale avem să influențăm politicile publice?", din cadrul proiectului "Partener Activ și Implicat".


"Patronatul IMM Constanța cu partenerii săi, Academia de Advocacy din Timișoara și Universitatea Ovidius continuă demersul de normalizare a relației dintre societatea civilă și factorii decidenți. Acest demers este susținut de credința noastră indubitabilă că democrația participativă va avea efecte pozitive și asupra economiei și asupra cetățenilor. O economie este funcțională, prietenoasă și predictibilă dacă factorii decidenți înțeleg să reprezinte interesele întreprinzătorilor. Facem demersurile acestea pentru a ajuta mediul de afaceri constănțean să devină un mediu predictibil și mai prietenos. Iar asta nu se poate realiza decât printr-un dialog social între patronate, sindicate și autoritățile publice locale", a precizat președintele PIMM Constanța, Iulian Gropoșilă.

În cadrul conferinței au fost prezentate și perspectivele pe care Academia de Advocacy și proiectul "Partener Activ și Implicat" le propune mediului universitar și nu numai: biblioteca virtuală a Academiei de Advocacy specializată în domeniile politici publice, democrație, transparență decizională, participare cetățenească la elaborarea politicilor publice, monitorizarea și evaluarea politicilor publice, grupuri de interese, organizarea campaniilor de advocacy, metode, tehnici și instrumente de advocacy etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde