Doar 10.086 din 80.609 fermieri s-au prezentat la APIA, pentru clarificarea cererilor de plată

190
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le cere fermierilor notificați pentru clarificarea datelor declarate în cererea de plată să se prezinte în cel mai scurt timp la centrele de care aparțin, în caz contrar nefiind posibilă autorizarea și efectuarea plăților pe suprafață.
Până la data de 18 decembrie 2009, din cei 80.609 fermieri notificați, doar 10.086 s-au prezentat la centrele locale Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru clarificarea declarațiilor din cererea de plată.
Totodată, APIA solicită sprijinul autorităților locale în vederea mobili-zării fermierilor pentru ca aceștia să se prezinte cât mai urgent la centrele APIA pentru corectarea erorilor identificate.
APIA reamintește că, potrivit legislației europene și naționale, acordarea sprijinului pe suprafață este condiționată de finalizarea tuturor tipurilor de controale impuse de regulamentele europene.
Dacă în urma controalelor prin teledetecție au fost relevate neconformități, fermierii sunt notificați să prezinte documente care dovedesc dreptul de folosință și să poată face dovada că utilizează terenul pentru care a depus cererea, după caz: titlul de proprietate sau alte acte doveditoare ale dreptului de proprietate asupra terenului, contractul de arendare, contractul de concesiune, contractul de asociere în participațiune, contractul de închiriere.
De asemenea, fermierul mai poate aduce acte care certifică tipul de cultură de pe suprafața declarată: poliță de asigurare a culturii, procese verbale de înființare a culturii, de la firmele de asigurări, în care se specifică blocul fizic, adeverință de la primărie că a declarat în Registrul agricol cultura respectivă, procesele verbale de recepție a culturilor, orice alte documente care pot atesta cultura declarată (ex. fotografii).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Decembrie 2009
Stire din Economie : Programul de sărbători al băncilor
Marţi, 22 Decembrie 2009
Stire din Economie : Cât de lași pot fi "lupii de mare"?
Pagina a fost generata in 1.3923 secunde