Doar una din cinci locuințe are o asigurare

150
Doar una din cinci locuințe are o asigurare - doarunadincincilocuinteareoasigu-1637695128.jpg

Articole de la același autor

74% dintre români se declară interesați de asigurările de locuințe și de bunuri, arată un sondaj de opinie realizat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România - UNSAR împreună cu IRES. Cifra confirmă rezultatele studiului din 2020, însă se poate observa un avans în rândul celor care se declară foarte interesați de acest tip de asigurări, respectiv 24% (față de 19% în 2020).

Interesul este reflectat într-o mai mică măsură prin evoluția numărului polițelor de asigurare a locuințelor (obligatorii și facultative). Astfel, în primul semestru al anului 2021, acesta a crescut cu 4% față de aceeași perioadă din 2020, chiar dacă numărul locuințelor neasigurate rămâne în continuare ridicat. În același interval de timp, asigurătorii din România au plătit în baza acestor polițe despăgubiri de aproape 43,8 milioane lei, în creștere față de primele șase luni ale anului precedent, arată datele Autorității de Supraveghere Financiară.

Principalele surse de informare cu privire la asigurările pentru locuințe rămân televiziunea 58%, internetul 38%, companiile de asigurări 21%, prietenii 18%, familia 11%, posturile radio 10% și presa scrisă 8%.

În contextul în care doar una din cinci locuințe este protejată printr-o asigurare obligatorie PAD, 83% dintre români spun că ar fi de acord cu o eventuală introducere a deductibilității acesteia din impozitele și taxele locale. Totodată, majoritatea respondenților consideră că ar putea fi condiționate de existența poliței PAD reducerea la plata anticipată a impozitelor (64%), încheierea sau modificarea unui contract de utilități (63%) sau încheierea tranzacțiilor imobiliare (52%).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde