Dobrogea, în continuare sub secetă

295
Dobrogea, în continuare sub secetă - efectelenefastealeseceteiindobro-1347953987.jpg
Informarea privind intensitatea fenomenului de secetă în România, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, arată că la data de 17 septembrie conținutul de apă din sol pe profilul 0 - 20 cm/ogor, înregistrează valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și local extremă) în cea mai mare parte a teritoriului agricol. În nordul Moldovei, local în nord-estul și nordul Munteniei, sudul Transilvaniei, rezerva de umiditate din sol se încadrează în limite satisfăcătoare.

În cultura neirigată de porumb, conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, prezintă valori deosebit de scăzute și local scăzute, seceta pedologică având diferite grade de intensitate, respectiv extremă, puternică și local moderată, la nivelul întregii țări.

În intervalul 18 - 24 septembrie 2012, prognoza meteorologică estimează că va ploua în ziua de 20 septembrie, îndeosebi în jumătatea de nord a țării și în zilele de 22 și 23 septembrie, mai ales în vest, nord și centru. În restul intervalului vor fi posibile doar ploi slabe, pe arii restrânse. Așadar, în aceste condiții, fenomenul de secetă pedologică moderată, puternică și local extremă, se va semnala în continuare în cea mai mare parte a teritoriului agricol al țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 August 2012
Stire din Economie : Seceta se menține în Dobrogea
Miercuri, 29 August 2012
Stire din Economie : Seceta se menține  în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.3104 secunde