Doi tineri întreprinzători din Constanța fabrică șervețele umede pentru Europa și Africa

7677
5

Articole de la același autor

Consumul de săpun, de pastă de dinți și hârtie igienică reprezintă un indicator al civilizației unui popor. În curând, și cel de șervețele umede va deveni un astfel de reper.

Inventate în anii ´70, pentru a veni în sprijinul mamelor cu copii mici, șervețelele umede se impun tot mai mult în viața cotidiană. Își găsesc o utilitate tot mai largă, fiind deosebit de practice în curățarea și dezinfectarea rapidă a suprafețelor, în igiena personală.

În România, șervețele umede au pătruns grație importurilor. Succesul lor de piață i-a stimulat pe întreprinzătorii români să pună bazele unei producții autohtone.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, în țara noastră există trei producători de șervețele umede: în București, Constanța și Galați.

Unitatea din Constanța, "Europack Media" SRL, este situată pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 52. Bazele ei au fost puse în anul 2008, de doi tineri întreprinzători, frații Ștefan și Ionuț Babă. În prezent, investiția totală a ajuns la aproape 1 milion de euro.

Fabrica cuprinde patru linii de producție distincte, echipate cu mașini computerizate, de înaltă productivitate. Întreaga tehnologie este de concepție germană. Se lucrează în mediu controlat, în condiții de igienă totală.

90% din materia primă folosită în procesul de fabricație provine din import. Hârtia este adusă din Spania, iar parfumurile din Grecia, Spania și Anglia. Fabrica are propriul laborator chimic și este certificată ISO pentru managementul calității.

"Europack Media" produce o largă varietate de sortimente: șervețele umede bebe, șervețele umede de buzunar, șervețele umede intime și demachiante, șervețele umede auto, de mobilă și baie, pentru curățarea lentilelor, șervețele umede individuale personalizate etc.

Capacitatea de producție a fabricii este de 1.600.000 de pachete de șervețele, pe lună, un pachet cuprinzând între 60 și 120 de șervețele, în funcție de sortiment. În prezent, se lucrează la jumătate de capacitate.

85% din producție este destinată pieții interne, cea mai mare parte ajungând în marile lanțuri de hiper și super-market-uri. Diferența de 15% este exportată în Olanda, Spania, Ungaria, Moldova și Algeria. Volumul exporturilor va crește în viitorul apropiat, conducerea fabricii fiind în negocieri cu importatori din Canada, SUA și Columbia.

Cum a reușit producătorul constănțean să se impună pe o piață dominată de importuri, mai ales de cele turcești? Explicația e simplă: consumatorii preferă produsele cu marca "Europack Media" nu doar pentru că sunt cu până la 50% mai ieftine decât mărfurile străine, similare, cât mai ales pentru calitatea lor.

În prezent, unitatea asigură 25 de locuri de muncă. Numărul lor va crește în viitorul apropiat, prin deschiderea unei linii de producție a discurilor demachiante. Investiția se ridică la circa 400.000 de euro, din care jumătate reprezintă costul utilajelor, iar diferența, materia primă.

Comentează știrea

Cartagina
15 iulie 2013
Pe ei fratilor !

Nu-i lasati.Au platit taxa de protectie ? Bagati-le niste controale acolo.Nu-i lasati pana nu-i demolati.Sa arati locul unde au deschis astia fabria,sa dati cu insecticid,cu spirt,va priveste.Cum adica fabrica ? Unde ati mai vazut voi fabrica in Romania ? Este inadmisibil asa ceva.Cand toata lumea isi deschide cate un salon de masaj erotic,un hotel de lux,magazin de etnobotanice,shopping mall,pariuri sportive,astia sparg traditia locului. Nu stiu,va priveste.Vedeti ca nu au stingator la poarta,nu au spray de muste,nu au caini in curte,nu au fier de furat.O belea pentru orasul asta.

Jugularu'
15 iulie 2013
Chiar nimeni nu vede ?

Da' chiar asa, asta nu e in deplin acord cu traditia noua,impusa romanilor de 25 de ani incoace. Precis e antibasist seful,pe langa faptul ca se ocupa de produse pentru igiena,adica face apropo' la curatenie pe undeva.....?Nu-i curat cu astia, adica in loc sa darame,ei construiesc si asta fara sa dea bani la partiduletele scumpe nimic ?

]]]]]]
15 iulie 2013
Daca va zapacesc cu controalele mutati-va in Bulgaria, R Moldova, etc

Felicitari ca dati si asa exemple. Dar nu trebuia sa le dati nici numele, nici adresa, ca probabil i-ati nenorocit. Acum sa reveniti si sa ne spuneti ce au patit.

Lev
26 august 2014
Nu-i lasati.Au platit taxa de protectie ? Bagati-le niste controale acolo.Nu-i lasati pana nu-i demolati!

Se pare ca au falimentat dupa aceasta reclama :)) http://www.urbaniulian.ro/2013/08/29/am-inceput-executarea-silita-impotriva-sc-europack-media-srl-2/

reja
17 iulie 2016
tissue machine

hello i need buy tissue machine final , from a to z With packing machine I hope to communicate thx

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9471 secunde